onsdag 14 januari 2015

En kort uppdatering

En lite uppdatering då!
Yris har börjat med ny medicin. Om nån dag får vi se om den hjälper. En stor oro är det just nu. Med en hund som har EP så blir hundlivet lite eller mycket annorlunda kan man säga. en del hundar lever ett gott liv och är anfallsfria. Andra får anfall trots medicinering. En del får anfall efter en tid trots att de varit anfallsfria under en tid. Man kan tillvänjas på medicinen. Hur vet man hur det blir för sin hund? Det vet man inte. Svårt blir det i vardagen. Törs man lämna henne ensam de få timmar som behövs för att man ska kunna sköta sin vardag. Tänk om hon får ett status epilepticus (ett anfall som vara mer än 30 min och ger ofta hjärnskador) anfall när vi är på jobbet? Frågorna är många svaren få!

Eftersom vi inte hittat nån orsak till hennes anfall så betraktas hennes ep som med diagnos heter epileptiforma kramper som primär (tidigare idiopatisk). Det betyder att hon har en variant som inte kommer av nån annan sjukdom. Den kan vara ärftlig. Eftersom en halvbror till henne också fått ep så kan man undra?
Fick dessutom en förfrågan om jag lämnade mina hundar lösa utan tillsyn. på gården , ja det kan hända. Det hen insinuerade på var att hon hade slagit huvudet och fått ep därför. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Har pratat med kunnig vet. det behövs ett KRAFTIG våld mot huvudet som typ bilolycka för att det ska ge ep. Ja iaf att hunden får en kraftig hjärnskakning eller en hjärnblödning.
Min vet är helt oförstående vad det gäller ifrågasättandet av diagnos. Jag med för den delen. Vad skulle jag tjäna på det här? Inte en spänn i varje fall.För på försäkringen får man inte ut ett ÖRE!
Sen att jämföra mina barn med mina hundar är väl nåt man kan fundera när människor gör. För mig är en hund ett djur och mina barn människor. För mig är skillnaden total! Hoppas för guds skull att hen är vegetarian ;)

Vad det gäller avel så rättar jag mig också efter vad rasklubbar som har problem i sina raser med ep anser om hur hundar med ep ska användas i avel.  De har ju erfarenhet. Vilket vi inte har i vår ras. Vilket ju är superbra!
Alltså att inte avla på hund med ep blir det för mig. Att inte avla vidare på föräldrar, hel och halvsyskon till den drabbade hunden är ju upp till andra!

Nu till grabbarna då. Jo då dom är fortfarande kvar här hemma. Sötkillarna <3 p="">Här är några dagsfärska bilder.Älskar verkligen dom här grabbarna Så olika men ändå så lika.


Med de här vintriga bilderna önskar jag er en trevlig resten av veckan!

Inga kommentarer: