måndag 8 december 2014

Tio snart 11 veckor

Ja tiden går fort som bara den. Valparna blir snart 11 veckor. Dom är flygfärdiga sen flera veckor tillbaka. Snart kommer dom att räknas som grundtränade unghundar och då kommer de att få en annan prislapp. Ja jag vet att man kan tycka precis vad man vill om den saken och det får man också göra.
Dom är ordentligt socialiserade, har träffat många olika människor, vuxna och barn, har varit i många olika miljöer, fått prova på personspår och viltspår, hört skott från skjutbanan i närheten, vi har klickertränat kontakt och omvänt lockande. Sist men inte minst så har vi en stensäker inkallningssignal, VISSELPIPAN! Ja nog är de grundtränade allt.

Här kommer lite bilder från vår skogspromenad förra helgen.

Nu till helgen ska vi träffa en intresserad valpköpare. Det ska bli så spännande. Sen så får vi se om valpen som dom är intresserade av flyttar dit eller inte. Ja, jag är riktigt noga vem som får köpa mina valpar.

Annars lever livet på som vanligt. Jobb, plugg och vuxna hundar som ska ha sitt. Det blir nåt spår ibland och så sökträningen som tack och lov är varenda helg. Lydnadsbiten har vi lagt på is ett tag. Då tiden inte räcker till längre.....

I lördags var det iaf dags för en av höjdpunkterna i december. Mörkersök med efterföljande grillfest i grillkåta mitt i mörka skogen. Eller månljust var det ju! En fantastisk kväll. Så himla mysigt i skogen. Marshcaller längs den lilla skogsväg som ledde oss fram till grillkåtan. Minusgrader ute, en härlig brasa som värmde oss efter söket. Hundar som var så himla duktiga i söket. Ja i mörkret måste näsan vara på annars så funkar det inte alls att hitta figgen. hundarna med fina blinkhalsband och diverse andra lampor. det ser ju riktigt skoj ut när små lamopr "utan" hund studsar fram där i mörka skogen.
Den bästa lördagen på länge. God mat serverades det också. grillat kött, potatissallad, grönsallad, fetaost, vitlöks- och persiljesmör och en kladdkakemuffins med päronfrosting till kaffet! Yammi, alltihop!
Här kommer lite bilder från mörkersöket.

Julgran hade vi också, tät och fin. En riktig Disneygran ;)Walle med en del av sin belysning

Min Prins Walle

Skogsvägen upp till sökplatsen och grillkåtan

Lördagsmys
Så säger vi Tack för visat intresse och hoppas på en liten kommentar förstås!

Hilding


Jag och Sigge!
Inte sjutton är dom lätta att få med på bild precis, småkillarna men härliga är dom minsann.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka härliga bilder!!! Det får en annan att längta till vårt Wheatensöksläger i sommar!!!

Marita & Wall-E

Christina sa...

Ja visst längtar man. Det kommer som vanligt att bli så kul. Har lite nya idéer. Får se om de går att förverkliga?