måndag 20 oktober 2014

Tre veckor

Ja det blev dom förra veckan, valparna alltså. Om nån skulle missat att vi har valpar här i huset. Nu börjar dom bli riktigt med på noterna. Spännande att se hur snabbt de utvecklas. Hur de upptäcker världen och hur vi lär oss massor här i huset. De är redan väldigt olika personligheter.
Det man kan se är att i nuläget är det trean som är mest nyfiken och framåt men också rätt full av energi och "omöjlig" tror jag Loppan skulle ha sagt!
Tvåan är lite lugnare, känns cool och väldigt nöjd med tillvaron
Ettan hon är en envis böna, men också rätt så lugn.
Alla tre får damp på kvällen. Undra om de har det efter sin morfar?? Han skulle ni sett på kvällarna när han var lite valp..... Säger bara ojojoj ;)

Ettan, tik.
Till salu med bibehållen avelsrätt.
Tvåan, hane
Till salu!
Trean. hane
Till salu. Eller??Inte undra på att man är kär? Dom ser alla tre riktigt fina ut.
Hoppas på att kunna göra SBKs valptest då de är 4 veckor.

Nu till nåt helt annat. Sökträning! Alltid lika skoj med sök. Fast hunden Walle han har inte alls gått särskilt bra på de senaste två träningarna. Trist att liksom inte veta vad som felas?? Har han ont, är han less, hormoner? Får testa att backa i träningen först och främst. Sen ska jag ta mig en ordentlig funderare på om jag ändå inte ska kastrera honom?
Tränade ett bra lydnadspass med honom förra veckan. Då var han baske mig med på noterna. Duktiga killen!

Den här vecka så törs man sig kanske ut i skogen för ett par spår i varje fall. Måste väl jobba på med viltspårandet. För nån jäkla arbetsmerit på ett papper ska de väl få, hundarna.
Sen så ska jag dra igång Walle på det där trökiga "pinnspårandet" också utifall det inte funkar med söket framöver!

Nä nu lite städ, plugg och sen ett spinningpass!

Inga kommentarer: