söndag 21 september 2014

Sök och dygn 62

Igår så var det äntligen dags igen, för sökskogen. Walle vilar ju så Yris fick följa med i stället. Ja det var ju ett tag sen hon var med i sökskogen och hon var lite ringrostig. Att det mesta det lärt sig är färskvara det märks minsann. Jag kan inte säga att jag är så himla stolt över hennes insatser i sökskogen igår. Men en sak är jag riktigt stolt över. Hon ger aldrig upp den damen och trägen vinner. Hon hittade sina figgar, hon jobbade så jäkla bra med sin nos. Men jag vet att hon kan så mycket bättre. Men det är väl det här som är hundträning, ups and downs.
Yris är egentligen en spårhund hon men matte tycker att spår är rätt så tråkigt att pyssla med. Fast det är kanske dags att dra igång med det ändå och lydnaden. Då borde vi kunna köra en appell till våren eller kanske rent av tidigare? Vi får se.

Sök ur en figges perspektiv

Loppan då? Dygn 62 och fortfarande normal temp. Igår lite sämre matlust på morgonen. Hon är rund men inte supertjock, hon har stora mjölkstinna tissar och vi väntar med spänning.
Valplådan är i ordning. Jag är påläst och ja novis men alla är vi väl barn i början? Vi fortsätter vår väntan.... Men det ÄR tålamodsprövande ;)

Det är kul att intresserade valpköpare hört av sig. Dessutom de som är intresserade av att träna och kanske tävla med sina hundar. Spännande!
Så söker vi en fodervärd/halvfodervärd, inte så långt från oss då. För det ska ju fungera praktiskt också. Om vi ska spara hane eller tik det är inte bestämt än. Det beror förstås på antalet valpar och fördelningen på dem.
Det är mycket nu!
Nu frukost sen lite "måsten" och om allt är lugnt så blir det spårskogen med ett par hundar i em.

1 kommentar:

Faxe sa...

Hej och hå, vi väntar på! /Faxe och Loppans svärföräldrar! <3 ;-)