torsdag 18 september 2014

En egen lya

På söket i söndags så hände det nåt med Wallemannen. Han gick ut så fint på första figgen. kom in fint med rullen, stack iväg med en jäkla fart på påviset. Sen hände nåt! Han fastnade med tjänstetecknet i en bröte med ris. Trasslade in sig och och det var kanske då han gjorde sig illa? För på nästa skick så hade han inte alls samma fart ut. Han krånglade en hel del, stannade t.o.m och pinkade. Inte ofta det händer nu för tiden! Ja sen så hittade han ett jordgetingbo också.

Här har han upptäckt jordgetingarna

Ja nåt är ju iaf fel! Så nu får han vila från all träning några dagar. Vi kör lite rehab i blåbärsriset. Så får vi se om det blir bättre. Annars får det bli veterinären nästa vecka. Vi hoppas på att han blir bra innan annars blir det till att hoppa över tävlingen också! Huvudsaken är ju att han blir bra. Det kommer ju fler tävlingar!

Appellspår hemmatävling i oktober. Kanske vore det nåt för Yris eller för Walle om vi måste säga återbud till tävlingen som är inplanerad redan.
Om jag anmäler Yris så läre vi ligga i med träningen kan man säga!
Fast hon har ju grunden till de flesta momenten. Så om vi nöter lite varje dag så kanske.... Ja vi få se.

Annars så väntar vi fortfarande....
Igår så försvann hon Loppan. Helt borta på vår inhägnade gård. Hade hon hoppat över staketet?? Jag ropade, letade och ropade. Ingen Loppa syntes till.
Men till slut så hittade jag henne. Hon förbereder sig för valpning. Husses valplåda duger kanske inte? För hon har gjort en lya själv hon.

En fin lya har hon grävt

Idag är det dag 59, inte allt kvar då! Spännande är det och nervöst också.

1 kommentar:

Camilla sa...

Jaha du - sådan mor sådan dotter. När Loppan och de andra fyra telingarna var två veckor gamla så fick Tikko för sig att gräva en egen lya i den upphöjda rabatten utanför köksdörren - oj vad mycket jord hon fick undan i ett huj. Dock blev hon stoppad "in action", med en valp i munnen på väg ut... jag tyckte det var lite väl kallt ute med 5 grader nattetid...
Kramar i massor från Skåneland.