onsdag 20 augusti 2014

Wheatensök del 2

Hrmm hur långt hade vi kommit? Dag 1 var ju slut och nu var det dags för dag 2 och räddningssök. Spännande och nåt som jag gillar som bara den. Natten hade varit kall med temperaturer ner mot 5 grader. Men dagen blev varm och skön med strålande sol.
Eftermiddagen ägnades åt sökskogen. Då orkade jag tyvärr inte engagera mig som jag borde gjort. Varken i upplägget av träningen eller i fotandet. Kände mig helt utpumpad och trött i både kropp och knopp. Förstod först dagen efter varför jag var så jäkla trött. Vaknade nämligen på söndagen helt jäkla dyngförkyld.

På kvällen lite tacosmys.

Sista dagen då? Vi hade ju haft fint väder hela helgen så nu kom då regnet. Fast det finns aldrig nåt dåligt väder då man tränar sök. På med regnkläder så fixar sig allt!


På bilderna ser ni min Walle!


Jag tycket att alla hundarna och hundförarna gjort enorma framsteg under denna helg. Bara så kul att träna med bara wheatens.
Vi ses nästa år kanske redan på våren?? Vem vet?

Jag bloggar ju mest för min egen skull för att komma ihåg vad jag gjorde på mina träningspass, för att utveckla mig själv och mina hundar i vår träning. Bloggandet tar ju en del tid dessutom. Fast jag vet ju att vi har en hel del läsare också. Det vore faktiskt kul med nån kommentar då och då här på bloggen!

Sen så håller jag ju på med min egna "sökbibel". Skriver ner olika sätt att lära in söket på. Metoderna är MÅNGA! Det gäller "bara" att hitta det som passar ens egna hund bäst. Fast jag gillar ju när man kan förklara varför man gör på ett visst sätt i sin inlärning. Att ha en förklaring på sin metod är bra tycker jag. Hur ska man annars kunna motivera andra att testa just den metoden? Annars så kan man ju googla förstås!? ;)
Kanske börjar att skriva ner lite från varje träningspass i den i stället för här på bloggen. För min egen del vore det nog bättre och lättare. Den kan man ju ta med sig på träningarna och kolla i. För att skriva på båda ställena orkar man nog inte med.
Vem vet kanske det blir en bok av det hela nån gång i framtiden!

Nä nu ska jag beställa den nya "Från valp till stjärna" !
Ha en bra dag! Själv ska jag ägna mig åt att kurera min satans förkylning!
Tjing!

Inga kommentarer: