tisdag 19 augusti 2014

Wheatensök del 1

Så var det då äntligen dags, wheatensök! Mina fina FB vänner som kommer hit för det 3e året i rad. Gänget har utökats från 4 till 8. Så dags att hyra 2 stugor i stället för 1. Kul!
Lite smolk i bägaren blev det faktiskt nån dag innan då en person som ville vara med tyvärr inte fick plats och utifrån sin besvikelse (tror jag) skrev en syrlig kommentar på FB.... Jag hade lovat att höra av mig men glömde tyvärr det. Kan ju säga att jag haft en hel del annat för mig. Dotterns flytt från Övik till Mankato, USA är en sak, en rätt stor sak! Hör jag inte av mig så kan man ju själv höra av sig. ALLA kan glömma. Sen så verkar det vara mer legalt att kasta skit på en del än andra. Bara så ni vet så blev jag ledsen över en "anklagelse" som personen vräkte ur sig i PM!!! På nåt sätt så blev det lite smolk i bägaren och lusten att fixa till nästa år kom nog lite av sig av den anledningen och en annan också.
Jaja skit i det nu!
Men måste i varje fall få säga att det här är en rent privat "tillställning" och har inte ett dugg med SWTK eller nån annan klubb att göra. Jag har dragit igång det och tar med i princip vem jag vill! Hen och hens hund hade jag gärna haft med men inte nu längre! När jag sa nej så var det redan FULLT!
Ett härligt gäng men vi saknade Brittan och Sixten som tyvärr måste stanna hemma pga av sjuk Flisan. Krya på sig! Nästa år hoppas vi att du kan komma med!

Sixten från en sökträning tidigare detta år.

Vi strålade samman i centrala Hudik och gick en promenad runt Lillfjärden och Elin spejade efter sina fjällgäss, men ingen gås syntes till. Vi fortsatte till Hot Chili där vi fick i oss lite god mat.

Nästan hela gänget, A fattas.
Foto B Risberg

Efter maten dags att handla och åka till stugorna för att installera oss. Underbart att se att 9 terriers kan komma överens med varandra en hel helg. Ni som tycker att wheatens tjafsar med andra hundar borde varit med.

Dag 1 tillbringades i skogen. Vi tränade sök med målbilder och vittring. Bra träning för alla nybörjare men även för de mer rutinerade hundarna. Kan säga att min Walle blivit riktigt grym i söket sen vi började med målbildsträningen.
På fm byggde vi upp målbilder och på em hade i princip alla hundarna kommit vidare i sin utveckling. Så då fortsatte vi med vittringsövningar med helt dolda figgar vilket är viktigt då. Annars blir ju också det en slags målbild och det är inte riktigt meningen. Måste verkligen köpa mig ett camouflagenät!
På em slog vi också läger i skogen. Bra med passivitetsträning. Det tog en längre stund för en del att landa men alla gjorde verkligen det till slut. Så duktiga!

Alla hundar utplacerade en bit ifrån varandra.
Foto J Tak

En härlig dag med duktiga hundar och förare.
Efter sökpass nr 2 så var det lite stödvila (ja inte för alla, en del tränade markeringar) och middag. Mumsig kycklinggryta och ris. Receptet önskas av dig A. A!
Sen till kvällens spännande övning, mörkersök. Ingen hund hade tidigare testat mörkersök, jo Walle förstås men ingen av "mina gästers" hundar.
Men jag tror att de alla redan hade en målbild i sin skalle, där ute ska det finnas nån med belöning. Alla var så duktiga i kolsvarta skogen. För det var verkligen mörkt! Helt underbart att se hur alla fixade detta! Det ser allt bra lustigt ut med dessa små lampor som studsar runt i skogen!

Fina Puma med sina lampor.
Foto E Eriksson-Byröd

Trötta var vi alla när vi återvände till stugorna. Eller jag sov ju faktiskt hemma den natten eftersom jag vill säga hej och vi ses snart till Isprinsessan som flög till USA på lördagsmorgonen. Men det är en annan historia.

Min grymt bra sökhund Walle!

Fortsättning följer......

Loppan då är hon dräktig?? Hade tänkt göra UL denna vecka men skippar det. Kommer i stället att göra en rtg lite senare om det nu visar sig att hon är dräktig. Varför kanske ni undrar? Jag vill hellre veta hur många valpar det kan vara. Det är viktigare för mig som är novis.
Ja små tecken på dräktighet är det allt men än vågar jag inte hoppas nåt.
Men jag har iaf en liten intresserad skara valpköpare i kö och tom en som vill vara fodervärd har hört av sig. Så himla kul!!!!
Håll nu tummar och tassar att det är små Loppor där inne!

1 kommentar:

Camilla sa...

Låter spännande och roligt med er sökhelg! Tikko och Alicia håller tummarna för Loppan. Ja, jag med förstås:-) och stort lycka till over there Elin!!
Kramar i massor från Skåneland!