torsdag 21 augusti 2014

Walle

Minns den dagen som igår när jag träffade Walle för första gången. Utställning i Alfta, KÄRLEK vid första ögonkastet. Då var han närmare 5 månader och med den mest kloka blick jag sett!
Den där valpen och jag liksom hörde ihop. Vi hade en framtid tillsammans, det kändes som att han och jag skulle göra nåt tillsammans. Kanske inte uträtta storverk men en känsla infann sig som jag aldrig förr eller senare känt!
Några dagar senare flyttade han in!
Prinsen, Wallemannen, Walle min trogna och pålitliga träningskompis!


En ung Walle

Han har lärt mig så mycket om hundträning. Han och jag är verkligen ett team. Han har förmågor som många andra hundar saknar.
Den bästa är att han älskar att jobba, att han liksom jobbar för jobbandets skull och för mig om ni förstår. Han älskar verkligen jobbet den killen. Där är skillnaden mot många andra hundar. Visst han vill också ha belöning för utfört arbete men han kan också jobba ja just för jobbet. Hoppas ni förstår vad jag menar?
Blir han trött så tar han snabbt igen sig, en kort vila i bilen, sen så är han fit for fight igen. Han orkar gå långa träningspass den killen.

Nu har vi ju iaf provat på att tävla! Godkänt resultat i appell sök. Det hade varit uppflytt om det inte varit så förbannat varmt den där dagen. Med facit i hand så skulle vi avstått lydnaden. Eller jag skulle i varje fall duschat av honom i kallt vatten innan. Men gjort är gjort! Jag lärde mig att vi inte ska tävla dagtid på sommaren!

Nu har vi i varje fall börjat en kurs i tävlingslydnad, en kurs för oss som kommit en bit på väg. Hittills en mycket bra kurs! Så nu siktar vi mot högre och elit. Nä skämt åsido.... eller inte. Tror inte riktigt på att vi har kapacitet för elit men kanske uppflytt till högre! Vi får se!

Vi började kursen med att köra igenom varje hund i den klassen man tävlar i. Gick väl riktigt hyfsat. Sen så tränar vi på framförallt med de moment som det behövs att träna på samt de som tillkommer i nästa klass!
Så för vår del blir det framförgåendet och krypet vi lägger fokus på. Sen så har vi börjat med tungapporten.
Så nöter vi ju förstås vidare på resten. För där behövs mera precisionsarbete!

Så behöver vi ju börja köra in sökets lägre klass också. Fast det ser jag som ett mindre problem.... Men i skogen behöver vi träna mera på skogslydnaden!

Med lite godis så går det ju bra!

Ser ut att bli en givande och rolig höst!
Ja just ja vi har ju anmält till tävling också!

Tjing!

Inga kommentarer: