tisdag 12 augusti 2014

Tävlat

Ja då var den avklarad, tävlingsdebuten. AKL sök i Sundsvall.

Lottat och start nr 3 fick vi!

Det gick bra och jag är så nöjd med vårt resultat. Specialen gick super och lydnaden åt pipsvängen. Men det berodde helt enkelt på att det var för JÄVLA VARMT. Jag hade verkligen tänkt att skippa lydnadsdelen om värmen blev för jäklig. Men blev ändå sugen att testa. Men facit i hand så skulle jag i alla fall ha duschat av min hund innan lydnadsdelen. Så taskigt gjort av mig att jag inte gjorde det. Han var nog alldeles överhettad min bästa Prins Walle.

Nu fick vi ju ett godkänt resultat så jag ska ju verkligen vara nöjd och det är jag ju. Nästa gång siktar vi på uppflytt så det så.
Det får bli i höst då värmen gett med sig!
Snudd på djurplågeri är det i varje fall att tävla i stekande sol på en lydnadsplan. Tänk er 25,5 grader sen stekande sol på det.... Borde verkligen tänkt på min hund!

Resultatet då? Jo som sagt var godkänt med 182,75p varav 77,75 på specialen.
8.0 och 8.5 på söket, 10 på budföringen och platsliggande! Det är jag så nöjd med!
Resten kan vi liksom glömma..... Vi nollade 3 moment i lydnaden. Ett av dem visste jag ju före att det skulle bli så med men de andra 2 var såna som han skulle kunna ha 10or på.
Men vi kommer igen! På´t bara!

Men nu är det vila några dagar som gäller för Walle. Det är nåt som inte är som det ska. Jag vet egentligen inte om han har ont nånstans eller om han "bara" är trött? Fast han brukar inte bli så särskilt trött den killen! Så vi får väl se de närmaste dagarna hur det bli med killen. Blir han inte piggare så får vi ta och göra ett besök hos kiropraktor Karin! Tur man har fler hundar då det är dags för sökläger till helgen!

Finast Prinsen min!
Efter tävlingen drog vi vidare jag och Walle. Till Övik där vi skulle hämta hem E. Nästa helg drar hon till USA för att spela hockey på college! Världens bästa liga för damer. Jämförbar med herrarnas NHL. Det ni! Inte utan att man är stolt!
Sorgligt förstås att lämna Övik efter 3 fantastiska och framgångsrika år där.
Ett SM Guld, ett SM silver, ett silver i Europacupen, 2 JVM brons. Så stolta är vi ju! Nu väntar nya äventyr för henne!


Nu är vi hemma i Hudik igen och planerar för full inför helgen. Då kommer mina whetevänner, hundar och människor jag lärt känna via FB. Vi ska ha ett alldeles eget "sökläger". Det kommer att bli så skoj. Förra året var vi 7 ekipage i år blir vi 9. Det är nog max vad man kan ha om man ska få ut nåt av helgen!
Eftersom Prinsen inte känns så pigg så kommer jag att ta med mig Yris på söket i helgen. Det blir ju bra det med då jag numera tänker tävling med henne också!

Wheatensök 2013

Efter helgen kommer jag att börja en kurs i tävlingslydnad. 4 tillfällen kommer det att vara. En kurs som ska inspirera ekipage att komma ut på tävling. Hoppas på att den blir bra och att min Prins är piggare då!

Jo då här händer det en hel del med hunderiet. Nu väntar vi bara på att se om Loppan är DRÄKTIG. Håll tummar och tassar för att det är så. Själv tror hon iaf det Drottningen!
Här kommer lite bilder på fröken Loppan!Min vackra Drottning Loppan!!!

Inga kommentarer: