måndag 4 augusti 2014

DK??

Japp så här vi tränat lite då Walle och jag. Vi ska ju tävla så lite extra träning behövs kan man säga! De andra hundarna få då stå tillbaka lite mer än vanligt.

Åkte på klubben en fm och körde en del av lydnadsmomenten som ingår i appellen. Varmt var det och strålande sol. Vi kan väl säga att det var för varmt.
Personligen så tycker jag att SKK och SBK borde ändra sig lite och köra sommartävlingarna på kvällstid, ja även utställningarna!
För ibland känns det näst intill som djurplågeri att tävla när det är så varmt så att man själv inte orkar vara ute! Man får väl hoppas att det är sunda hundägare som tar hand om sina djur och kyler ner dem emellanåt!
Kan ju bara säga att blir det aphett ute när det är dags för oss så kanske jag stryker oss för Walle orkar inte så bra i strålande sol. I skogen funkar det bra för där är det ju en hel del skugga. Men på en lydnadsplan i strålande sol kan det bli lite si och så!
De som tror att det är detsamma att träna i skogen som på en lydandsplan en het och solig dag vet nog inte vad de snackar om...

Nu till träningen då!
Korta passa med momenten, mest bara för att kolla av att det sitter något så när.
Ja då hyfsat! Får väl köra DK om så är. Då får man ju iaf poäng! Ja om hunden gör det den ska då vill säga ;)
För Walle blev det iaf efter en stund svårt att prestera i värmen, trots att vi vilade i skuggan mellan momenten.

Walle vilar i skuggan
Ja nu är det ju tävling snart och det får gå som det går. På en vecka så hinner vi inte slipa så mycket mera!
Skulle väl behöva nån platsliggning och budföring innan helgen. Vi får väl se hur det går med den saken.

Igår så var det dags för sökträning igen. En riktigt bra träning!
Körde Walle! Lite motivationsträning mest. Samt "skogslydnad", vilket börjar gå riktigt bra. Det är ju lös hund som gäller under "transporterna" i söket.
Så vi tränade på transporterna och ingångar denna kväll. Ingångarna kan man ju träna på själv rätt lätt så det kan man ju göra lite under veckan.

Walle väntar på sin tur

Vill verkligen säga ett Stort Tack till de som jag tränat med denna kväll. De har verkligen inspirerat mig till att börja tävla. Det betyder så Mycket när människor som jag "beundrar" för deras stora hundkunnande tror på mig och min hund!
Att de ser att min TERRIER kan han också!

Ja inför själva sökmomentet känner jag mig i alla fall redo och Walle är det också! Min Prins är en duktig sökhund han!

Nu till nåt helt annat, Loppan! Hon är ju som bekant parad med Faxe och det har gått 2 veckor sedan parningen ägde rum. Nu är vi ju så nyfikna och vill ju veta om hon är dräktig???
Hon själv verkar iaf tro det. Men det gör ju en del tikar efter att de blivit parade.
Ja vi får väl se. Jag tänker iaf gör u-ljud hos veterinären då det är dags! Då får vi iaf svart på vitt och om hon visar sig vara dräktig även en hint om hur många valpar på ett ungefär det rör sig om!
Men som sagt var i nuläget vet vi ju inte om det finns några som valpar där inne!

Loppan på sökträning
Nästa vecka så kommer Brudarna med sina Whetehundar för då är det äntligen dags för vårt årliga sökläger, Wheatensök. Det ska bli så KUL!!!

1 kommentar:

Unknown sa...

En valp efter Loppan och Faxe är jag synnerligen intresserad av!
Nu gäller det bara att intensifiera övertalningarna på valpens framtida matte. Hon vet inte om att hon vill ha en hund än :-)