måndag 14 juli 2014

Söksöndag

Söndag och SMHI hade lovat sämre väder. Japp det kom också lite regn. Men precis när vi skulle åka iväg för sökträning så kom solen tillbaka. Skönt!
Fast för min egna del så spelar vädret inte den minsta roll. Det finns ju regnkläder :)
Eftersom Yris är i höglöp så fick hon faktiskt vara hemma och slappa lite hon har ju dessutom varit på utställning den här helgen så hon har gjort sig förtjänt av lite vila minsann.
Så vi  (ja husse var också med) tog med Walle och Loppan på träningen. Skulle verkligen bli skoj att köra sök med Loppis igen.
Dels så var det väldigt länge sedan den damen fick vara med på sökträningen. Så för att se om hon kommer ihåg nåt överhuvudtaget. Den hunden är ju den värsta arbetsmyran i vår flock. Så det skulle verkligen bli spännande att se henne i jobb.

Först ut av mina fick bli Walle. 4 figgar ett tomslag. Ja vad ska man säga? Supersökhunden gjorde som vanligt sitt jobb! Dessutom strålande.
Vi hade en alldeles ny ruta, en inte helt lätt sådan visade det sig under kvällen.
Den startade i ett sandtag så hundarna måste upp och över en kant för att komma ut i skogsterrängen. Walle hade lite svårt med kanten på sitt tomslag men i övrigt gick det finfint. Vilken sökhund han verkligen är!
Söket, raka skick, markeringar, påvis, ja allt bara funkar.
Så ta nu tag i lydnaden på allvar människa!! JAAA jag ska!

Älskade Wallemannen

Full fart på påviset!

Sen så var det min tur att figga och att hålla stigen. Att figga till de andra är också så himla kul och att få vara på stigen är ju det bästa för då lär man sig att läsa de andra hundarna så bra. Det gillas ju av mig som ni kanske vet. För varje ny hund och förare jag träffar så lär jag mig ju massor om det här!

Ja Loppan hon fick gå sist denna kväll för ja hon har börjat LÖPA!!!!!
Så precis när vi startar så kommer också regnet! Men varken hon eller jag är ju gjorda av socker, fast hon är ju söt som en sockerbit!
Alltså vilken hund, vilken arbetsmotor, vilken glädje och framför allt vilken jäkla FART hon har. Hon har verkligen ärvt sina arbetsgener från sin fader Konungen af Rogsta, Gandalf!
Hon är ivrig att få börja, hon söker som en Gudinna, markerar med lösrulle utan några som helst problem, påvis i full fart. Men hon blev rätt snabbt trött i hjärnan. Trots det så jobbade hon sig så snyggt fram till 3e och sista figgen finfint. Så fin med figgarna. Mjukost var kvällens bästa belöning sa Loppan. Fast hon älskar ju kampleken också. Så nästa gång så tar vi med nån sån leksak och testar med den typen av belöning.
Ja man måste bara säga som Veronica Maggio, Satan i gatan! Alltså vilken vovve detta är! Dessutom snygg som få. Mitt Älskade Loppspöke!!

Full fart ut på söket

Tjoho!

Nu kör vi

Hittad figge!

Ja här tycker jag verkligen att bilderna talar sitt tydliga språk. Full fart, arbetsglädje, koncentration, fokus. Ja, saker JAG önskar av en hund. En söt liten terrierfröken med en sjuhelsikes arbetsmotor och arbetsmoral. Att hon dessutom är supersnygg gör ju inte ont!

Så till det bästa, hon har börjat löpa och ni som hänger med här vet ju att hon ska paras vi detta löp!
Så håll nu ett par tummar att det lyckas!
För den som vill jobba med sin hund så kommer dessa valpar att bli super!

Ikväll så blir det räddningsträning med samma hundar! Ska bli spännande att se om takterna sitter i även där hos Loppan. Hon var ju tänkt att bli min räddningshund!
Ja den träningen och följetongen om progesteronstickorna får ni läsa om i nästa inlägg!

Tjing!

1 kommentar:

Lotta sa...

Nu är det nära ❤️