tisdag 8 juli 2014

Räddningssök

Måndagskul? Japp måndagkväll, fina vänner, hundar och ett bra område.Räddningsträning som jag numera bara kör som aktivering med mina hundar. Vilket gör det hela rätt skoj. Helt kravlöst men ack så skoj.
En underbar sommarkväll, solsken och värme. Men mig hade jag bara en hund, Walle. De andra fick vara hemma. Ja idag orkade jag helt enkelt inte träna med mer än en hund.

Walle är den hund som är lite försiktig i miljön. Så därför körde jag med lösrulle till honom denna kväll. Så att han inte skulle blindmarkera om det skulle vara så att miljön blev för svår.
Men helt plötsligt så var det som en annan hund jag hade med mig. Taggad till tusen det är han ju alltid. Men att se honom så orädd, jag faktiskt helt orädd i miljön denna kväll var så positivt och överraskande.
Plötsligt händer det!!!
Prinsen slog liksom till och överraskade. Orädd men helt klart smart. Tar inga risker, väljer den smarta vägen.
Jo då ett känt område. Alla som tränar på såna här områden vet att de alltid är föränderliga. Grejer försvinner, nya kommer dit. Det ser ALDRIG nånsin ut på samma sätt som man lämnade det!
Hundarna fullkomligt älskar denna träning. De tycker det är så spännande och jag kan lova att är det nån gång som de blir riktigt trötta så är det när vi tränat räddning.
Efter denna kväll i värme och miljö så är Walle fortfarande nu på morgonen en slagen hjälte som snarkar i husses säng!

Jag tycker bilderna får tala sitt eget språk. Man ser arbetsglädjen hos Walle så tydligt. Mina hundar fullkomligt älskar detta! Ja jag också.
Har du inte testat detta så gör det. Hundarna fullkomligt älskar sökträning. Ja det behöver inte vara i den här miljön, skogen är minst lika skoj.
Men det är en träning som kräver en del. Träningskompisar och tid är väl det som det absolut kräver. Nån som kan lära ut grunderna till söket behövs ju också.

Nu längtar jag nåt så kopiöst till v 33 för då kommer ju wheatenvännerna hit för wheatensök, 3:e året i rad som de kommer hit! Ska bli så skoj!!
Eller hur brudar??

Så väntar vi fortfarande på Loppans löp, om det bara ville komma igång nån gång.Ni får ha en bra dag i sommarvärme och sol!

1 kommentar:

Lotta sa...

Härliga bilder :-)