torsdag 24 juli 2014

Parningsresan

Vips så visade den där teststickan att det var dags. Japp då var det bara att packa en liten övernattningsväska, packa in hunden i bilen och åka..... 55 mil enkel resa och hoppas på åtminstone en lyckad parning. Man är förmodligen knäpp. I denna värme dessutom. Tur att det åtminstone är svalt i bilen!
Loppan hon gillar ju att åka i bil så det är ju tur det!
Den lilla haken med det hela var ju att jag verkligen inte vet när Loppans löp började men jag tippar på att det var åtminstone 2-3 dagar innan jag såg att hon hade börjat. Sen så verkar det vara så att den damen är i höglöp endast en dag och då gäller det minsann att komma iväg den dagen!
Ja när teststickan ändrade färg från rosa t lila då hade man helt plötsligt 48 timmar på sig att "få till det". Vi kollade för säkerhets skull av med gamle G. Jo då, han sa att det ÄR dags och Loppan likaså!
Japp då far vi då!
Wroom.....
7 timmar och 2 rastningar senare landar vi i? Ja var är vi jo i Vara! Vem bor där då? Jo fina Faxe med familj! En nybliven Svensk viltspårchampion! Grattis till den titeln!!!

Foto Therese A

Parningen gick dessutom så bra så nu hoppas vi på små arbetsloppor fram emot höstkanten.
Jag gillar Faxe som hund. En stabil familjehund som får jobba. Han används ju i jakten och han fullkomligt älskar det.
En presentation av honom och Loppan kommer på hemsidan inom kort!!! Här kommer en länk dit!
Mawerick Stars
Här kommer i varje fall nån bild på Faxe!






Ja då håller vi tummar och tassar på att det blir små valpar här framöver.
Vi hoppas och tror att detta kommer att bli fina rastypiska arbetshundar!
Är Du intresserad av valp eller rasen i stort så är du välkommen att höra av dig på mejl eller telefon förstås 070-300 29 56.
Jag söker också en fodervärd till en valp ur denna kull.

Loppan ser iaf rätt nöjd ut efter mötet med Faxe

Sist men inte minst, Tack Therese och Andreas för att jag får använda er Faxe i min avel, att ni tror på mig och mina hundar och sist men inte minst för ER fantastiska gästfrihet!

PS Ni som väntar på fortsättningen från söklägret får ge er till tåls. Det kommer så småningom!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Loppan till Din nya erövring. Det kommer säkert att gå bra för Dig även om de närmaste månaderna kanske tär på krafterna. Var rädd om Dig och Du skall se att resultatet var värt insatsen. Tänk vad bra Du har det genom val av matte som verkligen ställt upp för Dig och med sin snabbhet och uthållighet i sommarvärmen med sin långa färd från öst- till västkust (nästan). Tummen upp!!!

Christina sa...

Hejsan Kjell!
Loppan och jag Tackar så Mycket för Er enorma gästfrihet!
Nu Hoppas vi på små söta valpar fram emot höstkanten.
Kul att du är här och läser på bloggen och lämnar kommentarer. Alltid skoj att se vilka som är här och kollar!
Ha en fortsatt trevlig sommar!

Camilla sa...

Nu håller vi tummarna för att det blir fina mini-Loppisar/Faxar!
Alicia och Tikko hoppas på att bli moster och mormor! :-)
Stora kramar från Skåneland.

Therese sa...

Vi är så glada över att du tror på vår Faxe och vill använda honom till din fantastiska lilla Loppa! <3 Nu tok-väntar vi på att få se resultatet av ert besök hos oss! Tack för att du är den du är och för allt fint och bra som du och din kennel står för! Nu kramar vi våra tummar blå i ett par veckor till! Kram och kärlek från Faxe med familj!

Lotta thalin sa...

Så spännande!! Ska bli kul att följa Loppan och Faxes valpar :-) Lycka till med den fantastiska tid du har framför dig !!

Lotta thalin sa...

Så spännande!! Ska bli kul att följa Loppan och Faxes valpar :-) Lycka till med den fantastiska tid du har framför dig !!