fredag 4 juli 2014

Bästa sökhunden

Hemkommen från några fina dagar i Övik. Yris har ju varit där på kollo så jag och Walle vi for dit vi också. Fint väder och VÄRME! Så skönt.

När vi kom dit upp på måndagen så passade Yris på att börja löpa! Hanhund och löptik i en etta med kokvrå. Den ni! Ja fast Walle är ju den hane som bara bryr sig om löptikar i höglöp så det gick ju bra.

Vi passade på att gå en bit efter gula leden på Åsberget i Övik. En fin led med en makalös utsikt. Ska ni dit nån gång så passa på att gå den!


När vi kom hem igår så hade vi sökträning inplanerad. En fantastiskt fin kväll med strålande sol och lagom med vind. Sju hundar med tillhörande människor. Som bonusfiggar denna kväll så fanns det 2 barn med. Alltid skoj med lite nytt. De flesta hundar är ju inte vana att söka efter barn. Så det var ju lite spännande också.
Jag hade Walle med mig, löptiken fick stanna hemma hon. Hon ska dessutom få göra en ny karriär. Återkommer om det i nåt inlägg lite längre fram.

Till själva träningen då. 
Fyra figgar, ett tomslag.
Första figgen ett av barnen. Alltså säga vad man vill om Wallemannen men en jäkla bra sökhund är han minsann. Klockrent rakt skick. Tar rullen i farten gör han. Påvis i raketfart.
Tomslag, fint rakt och på djupet, slår framåt så jäkla snyggt. 
Flying över stigen. Rakt och fint ut till figge nr 2. Hittar, markerar och visar så snyggt.
Behöver jag säga att resten också bara flöt på. 
Alltså vilken jäkla sökhund detta är! 
En wheaten med en mycket hög arbetsmoral. En hund väl värd att gå i avel vilket han också kommer att få göra framöver :) 

Foto, Roddy Brun

Att vi dessutom har fantastiska sökskogar här i Hälsingland får väl ses som en bonus!

Strax vår tur, dax att värma upp

Bästa sökskogen

Figgar, väntar på sötaste hoffevalpen


En superträning fick vi denna kväll. Dessutom så var ju mina fina vänner A och R med. De har ju flyttat till Småland men har sin stuga kvar här uppe. Så himla kul att träna med er igen. För det saknar jag verkligen. 
Smått lyrisk efter kvällens träning var jag nog.

Så ser jag och Walle givetvis fram emot fler superträningar och söklägret med Erik Wiklund, förra årets SM vinnare i sök. då hoppas jag verkligen att få lära mig massor med nyttigheter.
Så får man ju inte glömma wheatensöket i augusti. Då kommer mina fina whetevänner hit igen. Då ska vi träna sök i våra fina Hälsingeskogar. Åh tjejer då blir det mörkersök också. Så glöm inte pannlampan!

Ja så till nåt helt annat då. En tik i löp så då inväntar vi bara nästa då. Det verkar iaf vara på G. Loppans förra löp var ju nåt slags halvdant så denna gång hoppas vi på ett "riktigt" löp för tanken är ju att hon ska paras nu. Det här med valpar ska bli så sjukt spännande!

Finaste Loppspöket


Inga kommentarer: