lördag 5 juli 2014

Ändrade planer

Som jag skrev i förra inlägget så kommer Yris att få en "ny" karriär.Hon ska tränas i lydnadsklass momenten och i viltspåret.
Ja just nu så känns det inte som att jag orkar träna 2 hundar i söket. Det tar ju som bekant en hel del tid med sökträningen.
Yris är ju en duktig viltspårhund och hon är lättlärd i lydnadsmoment.
Så det kommer att bli hennes framtid. Ja förutom att hon ska paras vid nästa löp då.
Den här gången har hon gått ner sig lite under löpet,trots att hon precis börjat löpa. Så imorgon blir det viltspår för henne. Hon behöver jobba för att inte få "dåliga" vanor under löpet.
Tänkt försöka göra ett anlagsprov inom den närmaste tiden.
Fixar hon det så kanske vi ställer upp i KM i september, ja vi får se!

Med Walle kör jag vidare i söket och tränar på brukslydnaden. Det går iaf framåt. Skulle bara behöva en träningstävling SNART!!
Tror faktiskt att vi skulle fixa det!

Suget efter en valp växer ju förstås. Ja kan tänkas att jag är en samlare?
Fast jag gör ju nåt vettig med hundarna. Alla får göra nåt varje vecka. Annat än promenader då. Lydnad hemma i trädgården, ett spår i skogen, sök. Ja jag tycker nog att jag är rätt duktig jag.

Vill så gärna ha en gul jaktlabbe. Tänkte mig en tik för att köra räddning med. Men intresset för räddning som nåt annat än aktivering finns inte just nu. Så länge kursverksamheten bedrivs av SBK på det sättet det gör så nää.

Utbildningarna borde delas upp. Mot utlandstjänst och jordbävning/ras, mot sjöräddning, mot leta försvunna människor i laviner och i skogen.
Som det ser ut idag så måste du ju tex gå den räddnigshundsutb som finns och klara den för att sen bygga på med en sjöräddningsdel. Njae för mig låter det inte klokt. Behöver man kunna söka i ruinområde för att kunna söka från båt?
För egen del så tror jag att utbildningarna måste delas upp för att man ska få människor som ska orka utbilda sina hundar. Ja vill ju utbilda en hund för sjöräddningen jag. Men då måste man bo på en ort med fast Sjöräddningsstation. för min del Umeå eller Stockholm då! Ja alltså har man inte nåt alternativ....Suck!
Då får det bli årskort hos SJ isf ;)

Nä köper jag en jaktlabbe, om jag nu nånsin får köpa en valp. Alla uppfödare verkar ha en aldrig sinande kö av valpköpare som ska köra jakt eller jaktprov...
Själv så tänker jag iaf prova på den träningen om jag nån gång lyckas få köpa mig en hund av den rasen. Just nu ser det mörkt ut i varje fall.
Just nu känns det verkligen som om jag vill ha en
hanhund istället. Jag tycker liksom att det är lite mera att jobba med.
Ja sen vad/om det blir det får vi se.
Först och främst så ska vi ju hoppas att vi får en egen valpkull i höst!
Förra löpet låg Loppan ca 2 veckor efter Yris vi får hoppas att det stämmer denna gången också.
Så sjuk spännande ska ju detta bli!


Inga kommentarer: