söndag 13 juli 2014

Alfta tur och retur

Utställning, off, domare Maija Mäkinen, Hund Yris.
Utställning är ju inte riktigt min grej. Men det behövs ju meriteras innan avel och det är mitt syfte med att ställa mina hundar. Inte jaga cert på si så där 25 utställningar runt om i landet. Fast kul är det ju att träffa lite wheatenfolk och andra människor som man bara "ser på nätet" annars. Visst är det ju kul med vinst och cert också ;)I Yris klass, öppenklass tikar så var det bara 3 hundar. En halvsyster till Yris vilken knep certet denna dag (GRATTIS Linda, Carita och Kennel Villa Rosa förstås) och en Bella Cosa hund. Båda fina hundar med vana handlers. Det kan man ju inte skryta med att man är. Dessutom skulle man kanske låtit henne bli klippt av ett proffs? Men men det blir lite för dyrt för min smak det! Så nu är det som det är.
Solsken hett som i h..vete, hund på väg in i höglöp. Ja säga vad man vill om lilla stumpan. Hon är fasen otrolig den hunden. Sköter sig så bra, det enda som hände var väl att hon "tappade svansen" en del när det blev för varmt.
Sjutton vad vi fick springa!! Runt, runt, runt i ringen.
Precis detta som jag gruvat mig lite för då Yris verkligen passar en hel del. Men vi har tränat under vecka på att TRAVA runt i ringen och TRAVADE det gjorde hon! Men jag har ju mitt lilla trick för just den biten ;)
Så glad att det funkade.

Hur gick det då??
VG och 3e plats i klassen och alltså inte vidare till bästa tik. Så noggrann och trevlig domare. Gillas verkligen av mig. Inga hastverk där inte!
Yris fick en jättefin kritik och jag är verkligen SUPERNÖJD med dagen.

Travar fint

I väntan på vår bedömning

Så vilar vi lite

Tandvisning, nemas problemas

Finaste Yris

Kanske gav det ändå lite mersmak?
Nu vet jag att hon behöver friseras bättre (då får jag lära mig det då), hon behöver få mera stabilitet i travet så att hon inte rör sig så "fladdrigt" i fronten. Det finns det också en plan för då jag numera vet var och när hon travar som bäst. Ja sen kan man kanske inte "rätta till allt". För mig är det viktigaste med min hund att hon är rastypisk, vilket hon ju är och att hon har en bra mentalitet med jobbmotor och det har hon ju verkligen. Trevligt temperament fick vi ju på kritiken.
Matte behöver också snyggas till lite, men det jobbar vi ju på ;)
Men HELNÖJD med dagen är vi minsann!!

Sen till nåt helt annat. Löptikar, parning och avel. Spännande som sjutton!
Yris är i löp men hon ska ju inte paras denna gång utan det är Loppan som ska paras med en hane som kommer att avslöjas så fort "det är gjort". Spännande ska det bli.
Men för att vara säker på när parningen ska ske så kan man ju göra lite tester hos veterinären. Tester som är skitdyra, men bra om man ska åka en bit för att träffa en snygg hane.
Men jag har hört talas om hemmatester, typ samma som det finns för människor. Alltså ägglossningstest. Men funkar de verkligen? Kollade med en kompis som pysslar med avel om hon visste om det är så att det funkar?
Jo då hon hade en annan kompis som testat och samtidigt tagit progesteronprov hos vet. Dom synkade fint.

Här kan ni läsa om och beställa testet

Sagt och gjort, jag köpte stickorna, testar på Yris för att se om det funkar, sen kan jag ju lita på den vad det gäller Loppan också. Fick dom i fredags.
Första kollen på löpets dag 10, inget utslag.
Nästa koll dag 11 igår sen eftermiddag (då dessutom G börjar visa ett större intresse för damen). Ja då börjar det skifta lite i färg efter kanten, så nu ska vi testa de kommande dagarna. Sen så har vi ju hanarna som vi kan jämföra testet med, hahaha. Billigare än vet i varje fall.
Loppan har ju inte startat sitt löp än men sist så låg hon ca 2 v efter Yris så då hoppas vi att det är så denna gång också. Tycker mig se tendenser till att det ska sätta igång!

Så har vi förstås gjort lite annat på vår semester. Klippt Kungen, tränat sök, käkat glass, handarbetat och sist men inte minst slappat!!!!

Walle delar glass med husse.

Hudiksvall, strandpromenaden och Älsklingen

En nyklippt Kung

Nybadad Loppan delar Mariekex med husse


Ja det var alt för denna gång.
Ni vet väl att bilderna är klickbara? Om inte så testa denna gång så syns dom i lite större format!
Ikväll och i möra så blir det hundträning! Sök på hög nivå ;)
Eller hur var det nu?

Tjing!

PS Det är tillåtet att lämna en kommentar :)

Inga kommentarer: