tisdag 24 juni 2014

Småjävlar och lite ditt och datt

Har verkligen haft fullt upp med dotterns student. Knappt hunnit med mig själv eller hundarna ett endaste dugg. Kul med studenten och vacker var hon på balen min Isprinsessa.

Ja men nu är vi hemma och vardagen börjar att återvända. Mentalt så har jag nog redan semester fast jag har ett par arbetspass kvar. Det ska bli så skönt att vara ledig 4 hela veckor. Fast jag misstänker att det säger svisch så är de 4 veckorna slut! Hoppas man hinner njuta lite och inte bara pyssla med en massa måsten.
Jag har ju iaf en del inplanerat.
Heldags lydnadskurs hund ej bestämt., en tripp till Övik, off utställning i Alfta med Yris, sökläger med förra årets SM vinnare i sök (ska bli sjukt spännande). Hoppas på att få upp min egen och Walles motivation lite mera i söket. Skulle verkligen behöva köra lite räddningssök med Walle. för det gör honom så taggad och motiverad för söket. Men på den fronten finns ett förbaskat STORT men.
Nån i räddningsgruppen kallade det visst för Sundsvallsmentalitet. Spännande att se hur man själva drar igång med den typen av grupperingar!
Fast i vår lilla spår- och sökträningsgrupp finns ett visst intresse för räddning också och områden finns det ju tillgång till. Så jag hoppas verkligen på nån sån träning framöver.

Ja hur som helst så har jag planer framöver för mina hundar. En del i den planen är lydnaden och jag har varit så jäkla seriös så att jag gjort ett träningsschema.

Hundarnas träningsschema

Det blir nog bra det här bara jag följer det.... Det finns ju en viss tendens hos mig att fuska med vissa saker ;)
För egen del så spökar mitt surknä igen. Det måste jag också försöka råda bot på. Så ett schema har också gjorts för mig själv och min träning.
Suck, det känns också så jäkla jobbigt. Fortsätter det så här med knähelvetet så är det bara att inse att räddningshundsbiten är att lägga ner. Ja iaf den seriösa satsningen med ny hund! Så vi får se....

För att lyckas bli bättre i mitt knä så krävs en viktnedgång på ca 10 kg. Den ska fixas under semestern! Så träning förstås. På gym och spinningcykeln.

Mitt träningsschema
Ja då så vet man ju vad man ska göra ett tag framöver!
Men så sjukt skoj ska det bli iaf Träna är ju faktiskt roligt.
Den tid jag idag ägnar åt datan ska i stället bli effektiv träningstid! Så byebye FB :)

Så till nåt helt annat. Valpar!!! Loppan den vackraste av dem alla ska paras bara det förbaskade löpet drar igång. Hoppas hoppas, hoppas att det blir små söta Loppis bebisar fram emot höstkanten. Längtan är stor! Kombinationen vi ska göra kommer att bli super. Arbetshundar med god kamplust och underbara tunna silkiga pälsar.
Hon kommer dessutom om allt går bra med den här kullen att paras igen under våren. Håll koll på hemsidan framöver för det kommer att bli en väldigt spännande kombination det med.
Hane till första kullen presenteras så fort parningen är gjord! Så håll koll här i bloggen och på hemsidan!

Loppan min vackraste vovve!
Förra veckan så var vi några tappra som drog till skogs en kväll för sökträning. Mina hundar skötte sig utmärkt och Walle är definitivt klar för appellsök. Så vi får se... Kanske, kanske anmäler jag till tävling.
Mindre roligt var alla jäkla småsveen som var i skogen denna kväll. Men jag var ju utrustad med min fina sökhatt så det gick ju bra att sitta där och trycka bakom nåt träd fast småjävlarna typ flera miljoner kröp överallt!

Så här snygg är jag i min sökhatt
Nä upp och hoppa. Ja jag har ju jobbat natt och sovit på dagen. Promenad står på tapeten. Ja en resa till stan också.
Kvällen ska ägnas åt kamning och klippning av en nybadad Walle!

Inga kommentarer: