fredag 9 maj 2014

Sök

Borde väl börja att skriva om helgen som gått om wheatenklubbens prova på dagar i sök. Men det ska jag inte! utan först blir det lite tankar omkring mitt eget hunderi.
Här väntar vi ivrigt på flickornas löp. Loppan ska ju paras. hoppas nu bara att det blir av och att det blir som jag tänkt. Har verkligen snurrat fast på det här med hanar igen......
Ja löpet låter vänta på sig så vi får se.

Sökträning 2 gånger denna vecka. I tisdags hade jag med mig Walle som verkligen behöver träna. Han har ju fått stå tillbaka en hel del under den tiden som Yris tränats i räddningen. Men nu ska han dras igång på allvar igen.
Problemet med att försöka få till ett sk tävlingssök med en hund som är söktränad mest i räddningsområden. Ja det vet nog alla som försök vad det är. Ofta gör dessa hundar ett "kommunsök". De är så duktiga sökhundar men undrar nog varför de helt plöstligt ska gå ut och söka bara raktfram ;) Dom letar ju bara efter figgen på egetligen ett helt naturligt sätt. vill man tävla så är det ju till att lära om.
På tisdagsträningen gick han riktigt bra. Han gjorde fina sökslag, markeringar och påvis.

SnyggWalle väntar på sin tur

Så till torsdagsträningen då.Regn! Men vad gör det ingen är väl gjord av socker!
Säger bara ojojoj. Äntligen har allt slit med systemsöket gett resultat.
Raka skick så jäkla snyggt och sen ett riktigt fint tomslag också. Fina markeringar som görs i farten. Påvis i raketfart. Sen så fin med figgarna vid belöningen.
Så har jag ju haft ett litet bekymmer med att han har börjat med att pinka i rutan, skithunden. Popuper på första figgen de 2 senaste träningarna har löst "problemet" då ja iaf tillfälligt.
Fast den här kvällen så var han så jäkla laddad så jag tror att han struntat i pinkade ändå.
Tomslag har vi inte kört förr men det gick ju finfint det med.
Har förresten kört ett motivationssök i räddningsmiljö med honom också. Tror verkligen att det gett effekt i att hitta glädje i jobbet.
Den här kvällen var han bara så jäkla bra eller riktigt jäkla BÄST!
Så bra att hans matte allvarligt börjar fundera på AKL! Den ni!!

Imorgon blir det tävlingslydnad en heldag. Tänkte först ta med mig Yran. Men nu lutar det mest mot Walle ändå.

Ni som väntar på ett inlägg från helgen i Västerås, håll ut!

Trevlig helg på er!
Inga kommentarer: