fredag 16 maj 2014

Här händer det inte mycket.....

Ja inte här på bloggen men i verkliga livet händer det en hel del. Ja iaf på hundfronten. Vi tränar och vi tränar och vi har skitsköj!
Känns väl lite som den där gåtan om klockan. Ni vet den, "Vem är det som går och går och aldrig kommer till dörren?"
Vem är det som tränar och tränar och aldrig kommer till start i tävling?
Haha vad ska man säga. Men det börjar se riktigt bra ut för Walle i brukslydnaden och i söket. Inte helt lätt att "träna om" en hund till tävlingssök med raka skick som är räddningstränad i flera år! men vi är en god bit på väg.


Det börja se riktigt bra ut i linförigheten :)

Ja vi har som sagt var gjort en hel del. Varit i Västerås med wheatenklubben och introducerat sök och räddningssök. Skit skoj. Jag hade med mig Yris och hon och jag delade rum med Marita och Wall-E. Behöver jag säga att det funkade bra?
Det var dessutom så skoj att se hur hundarna utvecklades på dessa 2 dagar. Jag tackar för förtroendet att få komma och vara fröken trots att jag inte har nån utbildning som instruktör.

Yris full fart i sökskogen

Hela gänget

Yris full fart i räddningssök

Matte jag har hittat nån

Så himla skoj att se min Yris i söket. Både i skogen och i räddningen. 
I räddningen är hon dessutom VÄLDIGT duktig. Ett stort och genuint figgeintresse har den hunden. Med rätt träning skulle det kunnat bli riktigt jäkla bra. Så det lutar nog mot IOP-R ändå. Bara att börja traggla med lydnad och miljöbanor igen då! En fördel är ju att då slipper man fysprovet och en del annat skit också ;) 
Här är en länk till kursplanen för räddningshund! Den ska väl följas antar jag??

Walle och jag har varit på lydnadskurs hos Annelis Hundtjänst, en heldagskurs som för vår del blev riktigt lyckad. Wallemannen levererade som bara den och ingen var väl gladare än jag.

Finaste Walle

Strax hopp sitt hopp


Ser riktigt fint ut

ApportFramförgåendeVi har söktränat och jag har börjat träna målmedvetet mot tävling i skogssöket. Han går ut fina raka skick och tomslagen börjar sitta de också. Kul att se hur han gillar att träna igen. 
Hormonchippet har ju gått ur och vi har med hjälp av det kommit ur en del olater (pissandet i sökruan bl.a) För oss har det varit till stor hjälp för att lugna ner hans hormoner en period. Men det ska väl tilläggas att vi tränat rätt hårt på att få bort lite olater också under den här tiden. Nu när det gått ur så har jag verkligen fått tillbaka min arbetsmyra till 100%. För honom är det skillnad att vara "riktig" hanhund. Han är så mycket bättre i jobbet då!

Igår så var vi till skogs igen. Yris först ut av mina hundar. Laddad? Njae, snarare överladdad. Så jäkla duktig. Raka fina skick. Men slarv med rullen. Fast det löser vi nog snabbt. Tror jag ska börja köra med fasta rullen på henne eftersom hon aldrig nånsin blindmarkerat men slarvbär den lösa rullen. Lite mera markeringsträning med fastrullen så blir det nog bra! Men så duktig i söket, raka fina skick (om nu det är bra?) och dessutom så gjorde hon ett superfint tomslag. Nöjd med hennes insatser denna dag!

Yris är LADDAD för jobb!

Walle då? Alltså, numera går han från klarhet till klarhet. Så snabb ut, rakt och fint. Markerar med sin fasta rulle i farten. Sen påvis som matte inte hinner med på. Ojojoj jag behöver fysträna jag. 

Mysigt att figga i skogen när myggen inte kommit än!


Ska försöka lägga lite mer på Walles och Yris fysträning också. Har hittat lite tips på både FB och nätet som vi ska prova. Sökhundar måste verkligen ha bra kondition. De springer ju långa sträckor på en tävling. Ja i fall det skulle bli aktullet.Inga kommentarer: