onsdag 2 april 2014

Spår

I måndags så drog jag till skogs med ett par hundar och en ny träningskompis. J med rottisen Kobra. Trevliga båda 2 och en mycket lovande hund på alla sätt och vis.
Med mig var Yris och Loppan.
Yris skulle få några markeringsövningar och Loppan ett spår.

Började med att lägga spåret som ju skulle ligga till sig en stund. Tre pinnar och en leksak, ca 350m långt.

Sen så startade vi med att göra några markeringsövningar med Yris. Det gick riktigt bra det. Hon tar numera rullen mitt på och inte som en cigarr. Så vi gör iaf lite framsteg. Snygga avlämningar gjorde hon också. Kommer in och sätter sig framför, lämnar rullen och sätter sig sen i fotposition innan hon får gå ut på påvis. Duktig tjej.

Så dags för Loppans spår då. Men säger bara ojojoj vilken flamsfia...... Blir inte klok på den hunden. Ibland går hon som tåget på rälsen och ibland spårar hon verkligen ur!! Den här dagen spårade hon ur.Hittade 1 pinne och leksaken i slutet men flamsade på som en toka! Mattes Hjärta!
Så nästa gång blir det 2 spår! Ett för att koncentrera upp henne lite och sen der "riktiga" spåret på det!
Ja vad ska man säga? Men hon är allt bra söt iaf.

Efter spåret blev det bad för lortgrisen Loppan och idag blir det klippning. Just nu ser hon verkligen inte så snygg ut!
Den andra lortgrisen är badad och klippt och rätt nöjd är jag med resultatet.

Yris

Ja inte är jag nån proffsklippare. Men som vardagsklippning duger det fint! Nu borde jag väl leta nån utställning till damen också. Tror jag ska vara så bekväm så att vi ställer henne i Alfta bara. Nära och bra!

Envis och smart, WHEATEN såklart!


Inga kommentarer: