måndag 14 april 2014

Spår, sök och en födelsedag

Vad har vi hittat på sen senast då?
Jo vi har varit i spårskogen. Jag Walle och Yris. Personspår med pinnar. Ja alla dagar är inte bra spårdagar...... Herregud 2 vimsiga hundar och en vimsig matte. Men fikat var iaf gott.

Sen så har vi varit i sökskogen med Gandalf och Loppan. Duktiga hundar och husse han figgar så snällt han! Riktigt kul att se dessa hundar i söket. Loppan är ju söktränad och tycker det är superkul. Gandalf han har knappt provat på men visade än en gång var skåpet ska stå!

Gandalf hittar figge


Loppan belönas med kamp

Så har vi kört sökträning i skogen, riktig träning med träningskompisar. Jag körde sök i system med mina hundar. Det är verkligen kul träning och bra konditionsträning för hundarna. 
Walle han har väl si så där fart och Yris hon har ett galet snabbt tempo hon.
Trötta hundar var det då vi kom hem!

Kör vidare med Yris på dirigeringen. Borde verkligen komma iväg till borden nån dag. Vi får allt se denna vecka.
Just nu känns räddningsträningen inte alls särskilt skoj. Vi får se om intresset vaknar igen. Att träna räddningshund är väl mer en livsstil än en hundsport. Då får man ta sig en funderare om det är den stilen man vill leva i när man är i min ålder...... Att träna för tävling är ju dessutom nåt helt annat än träna för att utbilda ett ekipage för internationell styrka. Då ska man dessutom vara riktigt vältränad själv. Så vi får allt se. Planen med en ny hund ligger numera på is! Fast säker ska man väl aldrig vara ;)

Så säger vi 
GRATTIS
till 
YRIS 
som fyllde 
3 år 
140412

Grattis Yris!
Inga kommentarer: