fredag 18 april 2014

Smått lyrisk

Den här veckan har varit så himla bra. Sökträning, födelsedag och lydnadsträning!
Börjar med söket då!
Yris och Walle då! Skogen, fina träningskompisar, fika och fint väder. Låter det bra?
Det som jag jobbat lite extra med den senaste tiden är ju dirigering, raka skick och långt ut. Började bra, hrmm glömt lösrullarna hemma.... Jaja vi får väl köra med fast rulle då! Fast det är inte nåt jag föredrar på träning. Det checkar jag bara av ibland så att det funkar. Anledningen är ju att jag vill att hunden aldrig ska ha en chans till blindmarkering.Vilket de ju har med den fasta rullen. Jaja nu var det ju som det var och den här dagen fick det bli fast rulle då.

Dagens figge

Yris först ut. Gick super på de 3 första figgarna. Djupt ut i rutan. Rätt så raka och fina skick. Behöver lite hjälp med rullen hos en figge. Måste bara komma ihåg att instruera figgarna till nästa gång om hur hjälpen får gå till ;)
Hittar bra, gör som alltid superfina påvis. Men när vi kom till fjärde figgen så var hon supertrött. Tror hon var trött sen dan innan då jag varit på en riktigt långprommis med henne och Walle. Ja nu orkade hon inte riktigt i varje fall. Så då gjorde vi en liten fuskis på 4e, hon fick en springfigge som hon faktiskt aldrig nånsin fått i hela sitt liv. Jäklar vad skoj det var då. Ett bra avslut blev det iaf.

Sen var det Walles tur. 4 figgar för honom också. Den här dagen var han bara bäst. Visst han är en sökhund, inte en hund som man dirigerar med raka skick. Men den här dagen gick han riktigt rakt och långt ut i rutan. Hittade alla 4 finfint och sen ska vi inte tala om hans påvis, raketfart det är nog det närmaste man kan komma i beskrivningen. Sista figgen var 2 figgar, ett barn och barnets morfar. Där blev hunden lite konfunderad. Dels är mina hundar inte särskilt vana vid barn och sen så brukar det ju inte vara 2 figgar. Där blev han en stund nosade på flickan och funderade lite innan han tog rullen. Men han fixade det iaf.
Den här dagen var han bara bäst!!!

Prins Walle som var bäst för dagen

Sen blev det fika vid en liten tjärn i närheten. Mysigt!

Mysigt fikaställe

Så har min älskade Kung fyll 10 år. Tänk vad tiden går. 10 år av äkta och sann kärlek. Tänk vad den hunden lärt mig om hundar och hundars språk framför allt! En bättre läromästare är nog svårt att hitta? En bättre hund med för den delen! Stolt, vacker, självsäker och ja BÄST helt enkelt!

GRATTIS KUNGEN!!!!

Igår så var det dags för lite lydnadsträning. Måste säga att det är nåt jag verkligen fuskat med den senaste tiden. Men så blev det av då.
Började med Walle. Linförighet/fritt följ, inkallning, läggande under gång och lite kryp.
Måste säga att han verkligen håller bättre i fria följet än i linförigheten. Men helt klart godkänt i båda.
Inkallning, japp 10 poäng ;) Läggande under gång detsamma.
Krypet har vi ju precis påbörjat så där skulle jag verkligen vilja har nån som kollade så att han gör det någorlunda rätt. Ja vi har ju inte kommit så lågt med det. Men jag vill verkligen inte att det ska bli fel.
Han är så duktig min Prins. Nu gäller det bara att se till att ha kan jobba längre och längre innan det kommer en belöning.
Vi borde egentligen vara klara för en appell innan hösten är här ;)

Så till Yris då. Hon som knappt är lydnadstränad alls. Idag chockade hon mig totalt.
Linförighet, alltså..... rätt position hela tiden. Sån kontakt att man kan svämma över i sitt mattehjärta. Jobbar lääängeeee utan belöning.
Sen så körde jag inkallning, japp 10 poäng (12 om man kunnat få det).
Dirigering tränade vi också lite. Enligt klockan då. I händelse av att vi skulle få för oss att köra igång med räddning och IPO-R. Vilket jag tror är en tävlingsform som skull passa damen så bra!
Så tränade vi lite på snabba läggande. Är det nåt som den hunden är så är det snabb.
Avslutade träningen med en budföring. Snabbt ut till mottagaren. Sätter sig fot där väntar på startsignal och lika snabbt till mig då. Kommer fint in i fotposition. allt det här med bara minimala hjälper. Hon som knappt gjort en budföring förr.
Nu är den här tjejen mogen för mer avancerad träning och vill jag så har jag här en tävlingshund som kan gå hur långt som helst. Ja iaf om den här matten tar tag i det hela.
Smått lyrisk blev jag i varje fall efter den här träningen!

Glad Påsk 2006
Vi önskar er en Glad Påsk!

Inga kommentarer: