fredag 28 mars 2014

Onsdag!

Onsdagen. Sökträning stod först på dagens agenda. Alldeles strålande vårväder! Solsken, runt nollan på morgonen. Kan det vara bättre??
Packade belöningsgodis och fika. Drog sen iväg!
Fyra hundförare, 6 hundar.
Jag hade med mig Yris och Walle.
Började med Yris.
Första figgen på djupet i början av rutan. Laddad hund med nosen på!
Jobbade fint, dock så slog hon framåt i rutan rätt så rejält. men när hon vände upp fick hon figgen i nosen. Full fart dit då. Levererade lösrullen hur bra som helst.
Snabbt ut på påviset.
Den andra figgen hade hon lite svårt att hitta. Hon fick den i nosen rätt snabbt, ja det syns ju på hennes propellersvans. Men från att få den i nosen till att hon kom fram tog det en liten stund. Alltså vad hon jobbade fint. Hon jobbade sig närmare och närmare i cirklar. Japp så var hon där då. Tog rullen och levererade den så fint. Ut på påvis med en jäkla fart. Där behöver hennes matte minsann skaffa sig lite snabbare ben ;)


Den sista figgen då. Full fart ut, djup som sjutton. Gör ett riktigt fint framslag och hittar figgen på vägen in. Rulle, påvis osv bara funkar!
Transporterna av figgen in till stigen går riktigt bra denna dag. Hon håller sig fint vid min sida.Säga vad man vill om den hunden men alltså vad hon mognat i sitt jobb den senaste tiden. Nåt fel på figgeintresset är de iaf inte! 

Så Walles tur då. Ja den här dagen var han inte sig riktigt likt. Undra vad som hände vid systemsöket sist? Han verkar inte ha ont nånstans. Men han är trött och lite slö tycker jag. Strular massor i söket av de 2 första figgarna. Sen funkar det rätt så ok med den 3e figgen. 
Ja något är det som inte är som det ska med min Prins. Så nu kommer han att få vila ett tag. Så får vi se om han kan komma igen snart. Annars så får det bli ett besök hos en kiropraktor kanske?

Att ligga figge i skogen en sån här dag är ju bara
TOPPEN!

Envis och smart, WHEATEN såklart!

Inga kommentarer: