måndag 31 mars 2014

Helgen

Då är det måndag igen då. Helgen har varit halvledig, jag jobbade igår kväll. Med blandade känslor det med. Men om det ska jag inte skriva här!

Lördagen ägnades åt spårträning i det underbara vårvädret. Gandalf och Yris var de som fick spåra denna dag.

I väntan på spåren!


Ett viltspår till Kungen, 450 m. Ja det blev lite längre än jag tänkt mig. Med åtminstone ett par klurigheter. Han spårade som vanligt på sitt sätt med en rätt hög nos. Jag använde förstås Sports-Tracker för att sen kunna utvärdera hurvida han verkligen gick i spåret! Jodå spåren låg precis på varandra i appen. Han är duktig min Kung!Yris fick ett personspår ungefär lika långt med 4 apporter i spåret. Jo visst hon hittade alla. Men den här dagen hade hon söknosen på så hon vindade in pinnarna rätt fint. Hennes spår i appen inte var på varandra precis. Men men man kan ju inte vara på topp alla dagar. Ingen är ju gladare än jag om hon börjar koppla på sin söknos lite mera :)

De 4 föremålen, belöningen och vatten måste man ju ha förstås!

Hur som helst så hade jag och hundarna en toppendag i skogen!

Söndags fm ledig iaf. Då hängde bästa husse med till skogs. Lite sökövningar för Yris och Walle denna dag.

Jobbar vidare på att få hundarna längre ut i rutan. Ja raka skick också (varför nu det är så viktigt? Just ja militäriskt ska det ju va). Så idag började vi med att hänga med och bädda ner figgen. Yris blir otroligt taggad av att göra så här. Full fart, rakt ut. Markerar snyggt som sjutton med lösrulle. Påvis med raketfart.
Det 2 andra skicken fick hon på vindsidan. Då hade jag glömt att ge husse lösrullar men det var inga som helst problem med den fasta rullen heller. Jo ibland så dröjer hon sig kvar lite längre hos figgen när hon har tar den rullen. 
Hon jobbar fint med hög nos idag. Går långt ut och jobbar sig stabilt fram i vittringen till figgen. Som var placerad långt ut i rutan. Snabba fina påvis trots en sölig matte i snöret.
Sammantaget ett bra jobb idag!

Gjorde på samma sätt med Walle. Första gången han var med och bäddade ner en figge i skogen. Haha ja vad ska man säga. Den hunden triggade inte igång så särskilt mycket på den grejen iaf. Han jobbade på med sin nos i vanlig ordning. Arbetsmyran. Lösrulle på första. Snabbt och fint påvis.
Så skulle jag försöka mig på ett tomskick. Hahaha vad ska man säga!! Den hunden går det fasen mig inte lura. Vad sjutton ska man 50 m ut i rutan och göra om det inte finns nån där?? Mattes sökhund. Ingen tävlingshund precis! 
På andra sidan gick han som tåget. Söker som en Gud och ja man blir helt lyrisk av denna söknos. Långt ut går han och jobbar sig så snyggt in i vittringsfältet. Mattes arbetsmyra. Det känns som att han iaf denna dag är med på banan igen!

Belöning hos husse.
Nästa gång jag har med mig husse på sök så ska vi träna "polissöket". Det kommer att bli så spännande!

Efter avslutat jobb så tog vi en promenad. Underbart att se hur de efter ett bra jobb orkar busa, springa och leka som de verkligen gör.


Fast på vägen tillbaka till bilen så gick det inte lika snabbt kan man säga! Då var de iaf lite trötta! Sökträning och fyspass på samma dag. Det är fint det.
Det är såna här dagar som gör att man orkar med vardagen med allt vad det innebär.

PS på väg tillbaka såg vi nåt som absolut verkade vara ett björnide ca 30 m från den skogsväg vi gick på, hualigen. Spännande och lite skrämmande samtidigt. Behöver jag säga att vi inte utforskade det vidare? Nån närbild tog jag i varje fall inte. När idet användes senast det vet jag inte. Men nån bjönskit såg vi inte så denna vinter har det inte använts i varje fall!

Envis och smart, WHEATEN såklart!


Inga kommentarer: