lördag 1 mars 2014

Ett skutt i rätt riktning.

Sen jag bestämde mig för att försöka tävla IPO-R med Yris så väcktes min träningslust igen. Måste väl erkänna att den varit noll ett tag. Ja iaf för räddningsträning.
Dessutom har jag varit helt utarbetad och haft väldigt svårt att hitta motivation och under den här tiden verkligen fått erfara vilka träningskompisar som är riktiga träningskompisar. Som hört av sig och vill att man ska komma med och träna!
Ja nu är vi iaf några som vill sikta mot att försöka oss på att tävla IPO-R och med dom kommer jag att träna en hel del.
Träningen kommer att bli på räddningsområden, skogen och miljöbana. Ja lydnaden också förstås!

Så igår så drog jag igång på allvar! Så kul att träna med Yris. Det hunden har så lätt för det mesta. Hon lär sig saker snabbt och sen sitter det dessutom bra. Så älskar hon att träna den lilla donnan.

Vi har ju tränat konan inomhus ett tag  och ute i somras. Shejpat och klickat. Den metoden passar henne bra.
Började med att bara ställa ut konan. Väntade och klickade när hon bara gick fram och nosade på den. Ökade kraven ganska så snabbt.
hon springer rätt snabbt ut till den och stannar där. Sen så har vi såklart ökat svårighetsgranden efter hand. Så nu ska hon runt konan och ställa sig med nosen vänd mot mig så att jag kan dirigera henne vidare mot det bord hon ska upp på.
Upp på bord kommer givetvis att läras in separat. Så då sätter vi husse i jobb att snickra då! Ja inte bara bord. Utan vi ska ha 3 bord, en stege och en rörlig tunnbro.
Externbelöning måste vi nog också träna in!

Ja hur gick det nu med att springa ut till konan, runt den och stanna med nosen mot matte?
Jo då det gick riktigt bra. Men hon blir fort trött när det är nya saker.
Sen så gillar den damen inte att sitta och ligga när det är blött så vi hade en lite dispyt om den saken. Men den här gången fick hunden ge sig! :)

Vi fortsatt med fria följet och bara korta bitar. Hon håller god position och i den här typen av tävling är det inte millimeterprecision som tur är! Testade springa och långsam marsch. Det gick bra det med.

Så himla skoj att träna med den här hunden. En tävling det ska vi minsann pröva. hur det sen kommer att gå det är ju en annan historia ;)


Med Walle så fortsätter jag med inlärning av krypet. Det går framåt det med. Får väl försöka att verkligen köra hårt med träningen framöver så att vi åtminstone kan starta i en appellsök framåt hösten.

Idag så ser jag verkligen fram emot en bra dag. Först lite träning med Yris och Walle sen spårskogen med Gandalf och Loppan!

Ha en trevlig helg!

Envis och smart, WHEATEN såklart!Inga kommentarer: