lördag 22 februari 2014

Spårhundar och sökskog

La ut ett inlägg i RH gruppen om träning. Lite klent med svar kan man säga. Ja då gör vi nåt för oss själva då!
Spår går väl alldeles utmärkt. Sen så hade jag ju bestämt mig för att leta skog med lite eller ingen snö alls där man kan träna lite skogssök.
Ojoj vad jag längtar efter att få träna sök ute i skogen och det tror jag att mina hundar också gör. Eller det har de väl inte sagt ;)

For till ett gammalt bekant ställe. Finfin spårskog sen så hade det också förvandlats till en rätt bra sökskog. Ja iaf så det duger till mig och mina hundar.
La ett spår till Walle ca 400 m med 3 apporter och en leksak i spårslutet. Gick spåret direkt, orkade inte sitta där i bilen och vänta......
Han är lite nonchalant i spåret nu för tiden. Kanske är han så pass rutinerad att han kan vara det. Han går ju rätt hela tiden och han plockar ju alla pinnarna. Han är en duktig spårhund. Men en ännu duktigare sökhund. Min Prins!

Yris fick ett nästan lika långt spår hon med. Tre apporter och en leksak i spårslutet. Det är spårhunden #1 kan man säga. Hon går liksom på räls den damen. Hon är nog mer en spårhund än en sökhund. Så jag kanske får tänka om lite där.
Ja vi får se?!Ja hur som helst så har jag hittat en finfin sökruta. Synd nu bara att det kräksnöat en del då! Så nu dröjer det nog innan det blir sök i skogen! Fast en sak är ju bra. Det verkar som att det är ett helt nytt gäng som vill köra skogssök. Ska bli superskoj när det är dags!

I dag har vi firat barn som fyllt år. E och J har varit hemma denna helg för att fira sina födelsedagar. Härligt att ha dem hemma alla 3. Fin och god tårta har E gjort med hjälp av J som är As flickvän. Ja E fick ju inte sin vinnarskalle och tävlingsinstinkt av sin mamma precis. Men hon gillar ju att baka precis som mig.


I morgon lite hundträning. Ska bli så skoj. Ha en fortsatt trevlig helg ni med!
Envis och smart, WHEATEN såklart!Inga kommentarer: