torsdag 27 februari 2014

Räddning

Ja så fick man då ändan ur, det var på tiden.
For iväg och körde lite inomhusträning (lyx) med räddningsgänget. Lite nya ansikten var det med vilket var himla skoj. Ja skoj att träffa de gamla ;) ansiktena med förstås.

Då Yris har haft det lite stökigt med att lämna figgen sen hon tagit rullen den senaste tiden så började vi med en lite påminnelse. Hon fick följa med figgen. Där fick hon ta rullen sen till matte, lämna rullen och ut på påvis. Lite baklängeskedjning. Det här gick ju super. Kom och lämnade i fotposition. Höll fast rullen till jag tog den. Oj så bra det gick. Påviset gick som ett huj. Men det har hon ju sällan haft problem med!

Sen var det vila en bra stund. Uppbundna hundar i ett litet rum. Nära varandra. Nu var det ju länge sen vi var med och tränade så den här biten var jag nyfiken på hur hon skulle fixa? Hon har ju LIIITEEE svårt med sin offknapp den damen.
Den här kvällen gick det galant. Hon la sig ner och låg fint och stilla. Om hon kopplade av var väl svårt att säga. Men hon låg i varje fall stilla!

Sen blev det sök på det nedre planet.
3 figgar, 2 i mörker, lösrulle.

Figge nr 1 var en ny person för Yris. Fick jobba lite i mörkret. Figgen satt i bastun och första gången hon var in där så sprang hon med huvudet rakt in i en bänk. Ut igen då. Men hon visste ju att figgen satt där så skam den som ger sig. På´t igen bara. Den här gången gick det bättre. Hon tog rullen och återvände direkt till mig med rullen. Sen fint påvis.

Figge nr 2 fanns i ljuset. Den lokaliserade hon snabbt. Det var ju dessutom en av hennes absoluta favvofiggar. Skulle det gå lika bra där? Skulle hon ta rullen och komma till mig direkt? Eller skulle hon ha svårare att lämna den figgen?? Det gick riktigt bra där med. Tog rullen och kom direkt. Sen fint påvis.

Figge nr 3, ny figge. Fanns i den svåraste lokalen. Där vittringen alltid drar in i samma hörn oavsett var figgen än befinner sig. Ja iaf nästan. Alltså en rätt svårsökt lokal. Mörkt dessutom.
Här fick hon jobba en hel del, precis som de flesta av hundarna.
Lokaliserade figgen rätt snabbt ändå. Tog rullen men återvände till figgen efter ett par meter på väg till mig. då ropade jag på henne och hon kom då direkt med rullen. Sen så tog hon en annan väg till figgen på påviset. Hrmm, undra varför? Hon hade ju inga problem att hitta tillbaka men varför en annan väg? Det har jag dessutom sett många gånger tidigare hos Yris. Aldrig hos Walle!

Att tänka på till nästa träning:

  • Tänt lyse där det är "svårt".
  • Träna på IPO avlämning av rullen.
  • Ingen lydnad, eller i varje fall väldigt liten i söket! Det ska var superskoj!!!
  • Börja seriöst med lydnaden inför ev kommande IPO-R tävling.
Japp nu kör vi!

Bra och rolig träning igår. Det tackar vi för!
Så kul att se de andra hundarna jobba och en "ny" ras var det ju med också. En malle. Spännande att se hur den jobbade.
Ju mera riktigt brukshundar jag ser i jobb ju mera sugen blir jag på nån sån. Kanske överger jag retriverspåret ändå..... ?????
Suck. Hur svårt kan det vara??

Envis och smart, WHEATEN såklart!
Inga kommentarer: