onsdag 5 februari 2014

Lite intressant

Läste ett intressant inlägg på FB av en RH förare från ett annat europeiskt land. Hur man som hundtränare (alltså JAG) måste lära mig min ras. Förstå att träna en terrier inte är detsamma som att träna en vallhund eller en retriever. Alla hundar är förstås olika. Det förstår ju vem som helst, eller???
Men finns den kunskapen hos alla?
Njae det tror jag inte eller jag vet. Hundutbildningar av olika slag borde förstås vara individanpassade? Egentligen en självklarhet. Sen så måste jag förstås som hundägare vara på det klara med att med vissa raser tar det en så himla mycket längre tid att lära in vissa saker.
Då kanske en del hundutbildningar skulle anpassas efter det?? För vem säger att de bästa är de som klarar det inom den kurstid som finns??
Ja inte vet jag och man lär ju aldrig få veta heller.

Det här är ingen specifik kritik till nån enskild person, kurs eller grupp. Utan endast en intressant aspekt ur en hundägares synvinkel!
Ska man lyckas med en wheatenterrier så måste det få ta tid! Kanske tar det dubbelt så lång tid för en vete att utbildas till RH? Ja då gäller det att kurserna ligger rätt i tiden.....

Själv har jag andra planer för framtiden ;) Visst sök lär det ju bli.
Spännande att se om jag går iland med dem!

Tjing!

Inga kommentarer: