fredag 24 januari 2014

Veterinärer

Är det lönsamt att välja ett billigare alternativ? Nä det vette sjutton det.
Hur som helst så gjordes ett ultraljud på Yris för att se om hon var dräktig eller inte. Ja svaret vet ni ju redan. Men nu tänkte jag komma till själva ultraljudsundersökningen.

Kollade priset med 2 olika veterinärer. Vår vanliga klinik och en annan klinik i närområdet. Då det skiljde många hundralappar på priset, så tänkte jag att jag provar väl den billigare kliniken då. De har ju ändå ett gott rykte om sig att vara duktiga.

Största misstaget visade det sig! Vilket klantarsle till veterinär! Hälsade knappt på hunden. Jag lyfte upp henne på bordet och han började sin undersökning. Förde ultraljudsapparaten på hennes mage. Kallt gel, inte ett ord eller ens beröra hunden under undersökningen. Pang då kom reaktionen hos hunden. Hon sa ifrån! Förmodligen för att hon blev så rädd när den där kalla gelen kom på hennes mage. Lilla Hjärtat!

Ja med facit i hand så skulle vi inte alls valt det billigare alternativet. Än en gång fick ordspråket "Snålheten bedrar visheten"  rätt!
Ja inte var jag särskilt glad över den veterinärens behandling! Hoppas inte att det gör så att hon tycker att veterinärbesök är läskiga i framtiden. Eller att hon tycker att beröring av främlingar är läskiga!

Nu till nåt helt annat.
Idag har jag tränat lite lydnad med Yris! Vilken lättlärd stjärna hon är. Så kul att träna med den hunden. Hon övertygar verkligen! Bruks eller lydnad? Ja vi får se. Men en lydnadskurs ska vi nog gå hon och jag! Det kommer att bli skoj!

Vi har tränat apportering vilket hon kan perfekt, inget tugg och ett riktigt fint avlämnande. Apporterar metallapporten också.
Vi har börjat träna ställande. Helt ok.
Så har vi tränat på pallen också. 5-10 rep av allt.
Belöning är godis!

Rätt så nöjd! Säga vad man vill men en sötnos är hon allt!

Yris som liten valp!
Foto K Norrby

Inga kommentarer: