tisdag 3 december 2013

Läxläsning

Ja som ni vet så kursar ju Walle och jag. Riktigt skoj att gå på lydnadskurs igen! Nu gäller det bara att "läsa läxan" mellan kursgångerna.
Idag så började vi träningspasset med en rejäl uppvärmning. Skogspromenad i ca 40 minuter och det känns verkligen bra att starta träningen med en ordentligt uppvärmd hund. Ja nu var väl 40 min lite överdrivet kanske men tanken var ju dagens promenad också. Med på den var ju även Loppan!

När vi sen kom hem så körde vi lite träning då. Fritt följ med ffa vä svängar och utökad tid utan belöning. Det tar sig eller han är ju riktigt duktig den killen!
Sen så stadga i sittandet och lite läggande under gång. Ja mina andra 3 hundar dom bara smackar ner i marken på kommandot ligg men den här killen är lite segare i sitt läggande. Ja fast helt godkänt är det ju. Men som sagt det är inget smack ner i backen.
Vi avslutar det hela med en "platsliggning" då för att få honom att ligga med hakan i marken längre....
Det jag ser är att han kan utföra flera moment bra men att vi behöver träna stadga i det mest. Typ lagt kort ligger! Ja det är ju långt till våren..... Eller???

Träningspasset avslutades med lekträning alá  föreläsningen jag var påför ett tag sedan. Ni somföljt oss här på bloggen under alla år vet ju att Walle inte är en hund som leker överhuvudtaget. Han har aldrig gillat det.
Så jag började som jag lärde mig på föreläsningen. Leksak i snöre, leka typ katt-råtta. Se det gillade han och vi fick igång en bra lek tom kamp. Det bästa av allt var ju att vi lekte tillsammans alltså verkligen tillsammans på bådas villkor. De flesta hundar leker ju mest med leksaken och inte med föraren och leksaken tillsammans. Men vi lekte tillsammans och jäklar vad vi hade skoj Prinsen och jag.

Yris löper för fullt och här hoppas vi och Gandalf (verkar det som) på parning inom den närmaste tiden!

Sen så glömde jag ju lägga ut den HÄR! Men bättre sent än aldrig!Inga kommentarer: