måndag 9 december 2013

Hundmässan

Så kom den då VINTERN med besked kan man säga. Ca 50 cm snö på mindre än ett dygn. Ja visst är det härligt med vinter. Men inte behöver väl all snö komma på en gång?? Så lägligt den kom. Precis när man skulle ut på en liten roadtrip. Snöröjningen då? Jo farbart var det väl men inte så mycket mera!

Lördag och Stora Stockholm eller Hundmässan som det heter nu för tiden. Kolla lite wheaten och shoppa lite. Kan säga att jag blev lite besviken på båda......
Vi började i wheatenringen. Inte min typ av hundar i varje fall. Ja men smaken är som baken. Jag gillade till stor del inte modellerna av hanarna. Stora med fluffig päls och gråsvarta öron.......  Jo nån tunnpälsad fanns det ju också! För att inte tala om skäggen. Ojojoj, visst ska en wheaten ha skägg men när det är längre än tomtens då är det inte längre så fint!
Spännande var det att se hur de rörde sig där på det målade betonggolvet samt på de mattor av heltäckningstyp som låg i ringen. Tror bestämt att man fuskat lite med miljöträningen.
Så det var faktiskt en hel del hundar som tyckte det var läskigt att gå där i ringen. Inte många som tog ut ett ordentligt steg!
Nu kollade vi ju inte på tikarna så där kan jag inte tycka nåt alls.
Jag respekterar att andra inte har samma åsikter som mig, ja om andra respekterar mina förstås!

Lite imponerande var det dessutom med alla dessa FB människor som liksom ser "rakt igenom" folk! Hahaha ja det är verkligen en "social" värld vi lever i!

Shoppingen då? Inte alls på långa vägar så mycket försäljare som tidigare år. Fast nu är det många år sedan jag besökte Hundmässan också. En sax fick det iaf följa med hem till Hudiksvall. Bra pris var det dessutom på den!
Ska besöka ALAC här hemma istället för de hade verkligen en del fina halsband som jag blev sugen på. Sen så behöver Wallemannen ett nytt koppel, ett kortare.
Tror att priserna kan bli bättre här hemma i "fabriken" än på mässan faktiskt. Ja man får väl se.

En trevlig helg blev det ju i Stockholm. Vi träffade ju några av tjejerna från wheatensöket i somras. Så nu längtar man ju till sommaren som kommer för då är det ju dags igen!
Så besökte vi ju stora sonen med sambo som precis köpt sig en lägenhet i huvudstaden. Där blev vi bjudna på god mat förstås!

Sen fick jag reda på att allmänlydnadsintruktörsutb redan dragit igång!!!! Utan att varken jag eller min klubbkompis hört ETT ENDASTE ORD!!!! Man meddelar väl även om det är fullt. Så dåligt av SBK!!!! Så nu lutar det minsann åt att jag kostar på mig själv det här iaf. Besviken är bara förnamnet!

Nu är det vardag igen med allt vad det innebär. Till helgen så är det lydnadskurs för mig och Walle igen. Fast vi behöver nog träna lite mera på läxan innan dess.

Som ett brev på posten så kom också förkylningen till mig...... Atjoo prosit


Inga kommentarer: