torsdag 21 november 2013

Uppdaterat!

Hade verkligen nån ambition att skriva om lite från Tobias föreläsning men det får lov att bli en annan gång. Nu skriver jag om lite träning och vår utflykt i stället!

Tränade skogssök i veckan. Körde sök i system och det är ju verkligen så skoj! Syftet med det är ju att få ut hunden i raka skick långt ut och att den ska få in framslaget i söket. Hade tänkt att tävla IPO-R med Walle eller Yris nån gång i framtiden.Men ger upp det. Räddningen kommer att bli för aktivering och inget annat framöver. Ja jag har ju lite andra planer för den men det blir med en ny ras! Har lagt ut lite krokar här och där. Det gäller då bara att hitta rätt....... Om jag nu orkar starta om med en ny jycke. Vi får se det finns ju så många andra hundsporter att prova på :)

Under veckan hade vi också tänkt köra mörkersök med det blev tyvärr inställt pga av en del skadade hundar och regnväder. Nu är ju varken jag eller mina hundar gjorda av socker (fast vi är söta) men sök är svårt på 2.

När helgen kom så hade jag väl egentligen inte alls lust med nån hundträning. Kände att jag behövde vila.....
Jo hade bestämt med ett par goda vänner att träna på söndagen men det ställdes in då det stormade som fasen. Eller för egen del så tyckte väl jag inte att det blåste så väldigt men svårt att träna sök på ett par pers.
Måste faktiskt säga att jag inte gillar inställda träningar pga ja just vädret. Jag är av den åsikten att man ska kunna träna i alla väder. Ja kryper temperaturen ner mot många minus då är det väl kanske läge att ställa in. Sen är det som vanligt upp till var och en förstås:)

Då träningen blev inställd så drog jag och husse på utflykt till Hölicks fyr bar det av. Så mysigt och vackert där ute!
Här kommer nån bild.Ny vecka nya möjligheter. Tisdagsträning på Rtj med räddningsfolket. Men mig hade jag Walle för han är den som behöver träningen just nu.
Ja där klantade jag ju till mig lite vad det gäller markeringen hos  första figgen. Men sen gick träningen som en dans. Han är duktig min vovve!
Sen är det ju tyvärr så att när man inte längre har ett mål med räddningsträningen är det inte lika skoj......
För aktivering är ju en sak mot ett mål en annan.
Nu är det nog bara att inse att ska jag utbilda en räddningshund så måste det bli rasbyte. Tyvärr så måste man nog inse att den kapaciteten finns hos väldigt få raser och även hov väldigt få individer. Så då får man hoppas att man hittar rätt nästa gång.

Nä nu ser vi fram emot valpar (förhoppningsvis).
Åh idag blir det hundträning igen!
Till helgen börjar vi, jag och Walle lydnadskurs och det ska bli så skoj!

Inga kommentarer: