måndag 11 november 2013

Sökkurs, räddning och föreläsning

I torsdags så var det sista gången på sökkursen. Måste verkligen säga att den varit superbra!
Sista gången så skulle vi alla få testa systemsök. Ja Yris och jag har ju fuskat lite i det förr vi! Det är faktiskt riktigt skoj. Vilken fart och glädje det blir. Hundarna fullkomligt älskar det. Ja inte alla kanske. Det har varit en till wheatentik med på kursen. Men jag tror inte riktigt att söket är hennes grej!
Yris har utvecklats på ett väldigt positivt sätt på kursen. Eller vi ska kanske säga att hon hittat tillbaka till sitt rätta jag i söket!
Ska bli spännande att se hur hon tar sig i räddningen nu när hon är så mycket säkrare på sig själv i själva söket!

Lördag och dags för räddningsträning då :)
Sökträning inomhus. Jovisst är det skoj att träna räddning inne. Men jag tränar nog hellre utomhus så länge som det går. Solen skiner ju och det är varmgrader.
Vi började i varje fall utomhus. Lite markeringsövningar.
Loppan var med denna dag mest för att socialträna lite. Hon fick göra markeringsövningar och det fixade hon finfint. Sen så gjorde hon ett par sökövningar inne i byggnaden också och det fixade hon så bra med tanke på att hon knappt tränat nåt sök alls på flera år. Hon är en jädrans arbetsmyra den hunden! Hon funkade så bra med figgarna. Nöjd med den damen är man ju!

Så till Yris då! Så spännande att se henne jobba i räddningen igen! Alltså vad hon jobbade bra!
Tog sig fram över underlag som både rörde på sig och lät (läs skramlade). Hade tänkt att köra rena hittaövningar men hon hade sin egna rulle på sig och markerade så fint med den hos figgarna. Sen gjorde hon dessutom finfina påvis.
Inte för att vara skrytig på nåt vis men nog jobbade hon precis lika bra som de hundar (de som jag såg denna dag) som klarade delprov 1 allt ;) Ja kanske inte som alla....
Nu är ju det MIN egen bedömning förstås!

Vy ur en figges perspektiv

Det är ju så kul med söket och nästan lika skoj att figga som att söka med sin egen hund! Men så har jag ju väldens bästa träningskompisar också!

Jag måste verkligen säga att jag har rätt bra avelsmaterial i mina hundar, alla 4! Snygga arbetsmyror med fantastiska pälsar!

Igår så var jag och några kompisar från räddningen till Ljusne för en föreläsning av Tobias Gustavsson (Spårhunden och lukterna). Den handlade om den "Viktiga Leken". Bara så bra!!! Ni som inte tog chansen ska verkligen ångra er! Attans vad jag lärde mig massor denna dag. Sen är det väl viktig att alltid vara kritisk till forskningsresultat och inte svälja allt med hull och hår. Men en sak är då säker att jag har tänkt väldigt rätt om mina hundars belöning i söket. Men nu har jag ju ändrat på belöningen lite och då har jag ju fått mycket bättre resultat också. Sen så pratade han också lite om sökhundens figgeintresse! Mycket intressant tänk ;)
Just nu hinner jag tyvärr inte skriva mer om innehållet i föreläsningen. Men det kommer väl så småningom.......


Inga kommentarer: