tisdag 5 november 2013

Fyra figgar!

Är den ena träningen eller den andra träningen bättre?? Ja inte vet jag? Nån annan?
Visst man kan ju vara mer eller mindre nöjd med hundens eller sin egna insats. Lite trött blir man ju ibland....... Gäsp!
Jag tycker all hundträning är så kul! Jag tycker att jag har superbra träningskamrater. That´s it!!!
Av naturliga skäl (typ jobb) kan man tyvärr inte vara med på alla träningar!

Idag har jag och Walle tränat räddning. Vi var ett tappert gäng ur räddningsgruppen som körde på ett för oss välkänt område. Lite spännande är det ju att köra Walle då han egentligen inte har tränat räddningssök särskilt aktivt sen förra hösten kan man väl säga.
Lite kluriga figgar blev det idag.
Körde med fast rulle på dom 2 första men andra omgången bytte jag till lösrulle för att få honom närmare figgen.

Första figgen satt i mörker och för att komma dit måste man gå genom mörka containrar och sen i en spiralformad gallertrappa. Där alla hundar gjorde på samma sätt. Gick uppför först fast figgen låg längst ner. Ett helt självklart val då vittringen förstås drog uppåt i "tornet". De vände alla neråt på ungefär samma ställe.
Walle gillar ju inte gallertrappor särskilt mycket men han går där iaf (om än lite motvilligt). Han vill ju verkligen göra sitt jobb den killen. Fixar att markera med sin fasta rulle där i trappan. Görbra gjort!

Figge nr 2 satt i ett "nytt" hus på området. Det huset har tidigare stått på ett annat ställe och 2 av hundarna hade jobbat i det huset då det stod på den andra platsen. Men för Walle var byggnaden helt ny. Han snappade snabbt upp vittringen och ville in i huset. Sen hade han det lite styrigt att hitta figgen. Visst han hade vittring i nosen och han tog sin fasta rulle fint men han var inte fram och "duttade" på figgen som han brukar utan han markerade en lite bit ifrån vilket gjorde att han hade det lite besvärligt vid påviset ;) Men han hittade ju igen figgen iaf även om det tog en stund!

När vi kört våra 3 hundar så var klockan typ 10 så då bestämde vi att köra en omgång till, Yippieee!
Då fick det bli lösrulle för Walles del.

Figge nr 3 lite på höjden! Han har ju inte tränat speciellt mycket på höjdfiggar och jag vill att han ska upp och nosa där figgen ligger och sen så "droppar" figgen rullen på marken så hunden ser att rullen kommer från figgen! Det där fixade han superfint. Både med markering och påvis!

Figge 4 satt i huset fast på ett annat ställe. Bildminnen dök upp först, sen gamla legor. Spännande att se när man sätter figgen precis innanför dörren och hundarna tror att den sitter längst in. Lurigt blev det där och strul vid påviset igen.... Men nästa gång så tar vi på påviskopplet för att få lite drag då kanske det går bättre!

Sammantaget en bra och lite klurig träning!
Helt nöjd med min och hundens insats!

Laddar för nattjobb då!


Inga kommentarer: