lördag 2 november 2013

En bra vecka!

Måste säga att jag är supernöjd med mitt beslut att inte göra delprov 1 i räddningen. Superstolt över mig själv som inser min hunds begränsningar. Känner mig som en duktig hundtränare!
För Yris finns ju andra planer, hon kommer ju att paras.
Gandalf och hon kommer att få superfina, mentalt stabila och väldigt trevliga sociala valpar och Yris kommer att bli en fantastisk mamma. Men räkna med en hel del aktiva valpar som kräver en del av sin ägare. Dom kommer att ha supernosar och en enorm arbetsvilja! Ja det är iaf vad jag hoppas på. De kommer dessutom att bli supersnygga! ;)
Nu hoppas vi bara att det blir valpar också. Dock inget löp än.....

Den här veckan har vi hunnit med att träna en hel del. Ni kan läsa om en del av träningen i förra inlägget och här kommer resten.

Fredag räddningsträning med delar av det gänget! Superskoj träning och visst har jag saknat mina träningskompisar men för oss har det varit ett måste med en stunds vila från allt detta! Men nu känner vi oss redo igen :)
Har beslutat att köra igång Walle igen på sök och räddning. Visst jag kommer att köra Yris också men hon har inte alls samma behov av att träna sök som Walle har. Det är liksom hans grej. Så kul att se honom i fredags. Han kommer direkt upp i samma klass som en del av hundarna som klarat delprov 1. Han är en riktigt duktig sökhund min kille!
Fixade figgarna galant gjorde han minsann.
Sjukt bra träning för de som var med. Är vi bäst eller BÄST?

Walle väntar på sin tur

Bra lega

Väntar på att bli hittad

Lördagen bestod också av hundträning fast med ett helt annat gäng! Så kul att träna med det "gamla gänget" igen. Vi fick dessutom sällskap av en ny tjej! Kul!
Sök stod på agendan och det blev räddningssök efter som att jakten fortfarande pågår på helgerna.
Vi var på ett ställe som vi i räddningsgruppen har fri tillgång till!

Först så körde vi koppelsök sen fritt sök i området.
Koppelsök blir väl lite si och så med en hund som så snabbt lokaliserar figgen så som Walle gör! Då vill han gärna skynda sig så han kommer fram till figgen nån gång.

I det "fria" söket fick han 3 figgar och han fick springa åtminstone 1 rätt långt skick. Alltså idag levererade terriern igen! Han är bara så duktig min kille!
Tänk ikväll är han trött, riktigt trött det var länge sen.
Tack Brudar för en bra träning!

Nu har man laddat energi för en ny jobbarvecka.

Inga kommentarer: