torsdag 28 november 2013

Äntligen!

Lite torka har det varit på hundträning. Vi har mest gått promenader. Eller ja vi har väl tränat ett par gånger. Räddning, systemsök i skogen och räddning igen. Så har Walle och jag börjat lydnadskurs. Ja det blev ju en del det här och jag som tyckte att vi vilat ;)
Verkligen kul att gå kurs igen. Det har ju varit lite tunt med den varan nu på slutet. Vi har ju siktet inställt på brukset men är väl inte främmande för en Lkl I heller.
Sen får vi väl se om det blir nån tävling överhuvudtaget. Jag är ju ingen tävlingsmänniska heller. Utan gillar ju mest att träna.

Vi körde iaf hoppet och framförgåendet på kursen. Hoppet gick bra! Framförgåendet det hade han helt glömt bort. Det han fokuserade på i den träningen var de "medhjälpare" som stod på sidan om. Den hunden som inte alls är intresserad av människor...... hahahah!
Sen så står en sökgrupp med inriktning på tävling HÖGT upp på min önskelista! Skulle verkligen behöva träna med ett sånt gäng.
Så ska jag försöka hitta nån spännande bruks/lydnadskurs fram emot vårkanten!
Eftersom jag inte har nåt mål med räddningen längre så känns ju den träningen inte alls så skoj! Så det kommer bara att bli hipp som happ hädan efter. Vilket i nuläget känns rätt skönt!
Dessutom så jobbar jag ju en hel del helger och numera stressar jag inte iväg på räddning innan eftermiddags jobb.
Då får vi fokusera på nåt annat skoj istället!
Kanske dammar jag av ett par hundar för utställning också! Vi får väl se!

Går allt enligt mina planer så ska vi ju ha valpar framöver. Äntligen har den lilla damen kommit i löp. Som vi och Gandalf väntat! Han har ju hållit på med sitt friande i flera dagar nu och jag har verkligen trott att hon var i nåt slags "tyst löp" men så var inte fallet utan hon har varit i förlöp. Ojoj hur ska det inte bli nu när hon löper "på riktigt". Så hoppas vi på parning och valpar då! Blir det inget så finns en backup plan med Loppis!

Jag har en känsla av att det blir ett spännande 2014 :)

Nu skulle jag väl haft lite fina bilder på Yris och Gandalf som valpar, unga hundar och vuxna. Men bilderna är på den externa hårddisken och den är nere och jag orkar inte hämta den just nu........ Men jag lovar att lägga upp lite bilder på "valpsidan" på min hemsida.
www.mawerickstars.se


Inga kommentarer: