torsdag 31 oktober 2013

Spår, lydnad och sök

Borde väl uppdatera lite då.
I söndags så var jag till skogen med en fin vän och hennes hundar.
La spår åt Walle och Yris. Walle fick ett personspår och Yris ett viltspår. Båda fixade sina spår finfint.

Walles spår var förmodligen alldeles för lätt. Det syns tydligt på hans sätt att spåra. Han blir liksom lite nonchalant! Visst han går spåret, plockar pinnarna men han behöver inte anstränga sig det minsta. Då är det liksom inte alls så intressant för honom! Ja nästa gång så blir det till att låta spåret ligga många timmar innan vi går det!

Yris fick ett viltspår och det här är verkligen hennes grej i livet. Hon fullkomligt älskar att spåra vilt! Gick som klockan. Så himla duktig hon är på det här det lilla livet! Borde verkligen försöka hinna med ett anlagsprov innan vintern!
Fast nu har vi ju andra planer som är viktigare. VALPAR!!!! Men inget löp på G än.....

Har börjat så smått med lite lydnadsträning med Yris. Måste säga att det verkligen går över förväntan. Hon är så lättlärd och hon tycker verkligen att det är superskoj. snabb som blixten i tanken är hon verkligen och klickerträning passar henne perfekt.
Vi har tränat lite grunder hemma  köket och nu så var det dags att bege sig ut i verkligheten på ett litet lydnadspass.  Spännande att se hur hon fixar det med träningskompisar och hundar runt omkring.

Vi körde fotposition, linförighet, inkallning, apportering, budföring och en platsliggning. Men oj vad hon överraskade mig! Hon var verkligen superduktig.
Så nu är det väl till att nöta vidare då!

Idag så var det äntligen dags för lite sökträning igen. I skogen.
Walle var först ut av mina hundar. Han skötte sig verkligen med bravur. Långt ut, raka skick fina markeringar och super påvis. Precis som det ska vara! Kanske blir det en brukstävling för oss till slut! Arbetsmyran levererade verkligen denna torsdag!

Yris jobbade så bra hon med. Det är verkligen skoj att se henne i söket nu för tiden. Så duktig. avslutade med en markeringsövning med den fasta rullen. Det gick så bra!
Så stolt över mina hundar denna dag!

Tack underbara vänner för en bra fm i sökskogen. Det är så här man tankar energi!

På väg till sökskogen!

Inga kommentarer: