söndag 6 oktober 2013

Söndagsträning

Rackarnas vad vi ligger i, träning idag igen. Så helt plötsligt känns det rätt skoj att träna igen. Husse och 2 av  ungdomarna i huset följde med på träning. Tur man har dom så man kan träna lite när man vill!
Hur som helst så drog vi iväg till ett välkänt ställe. Med mig hade jag också hundar förstås. Walle och Yris. Visade ut legorna för mina snälla figgar. Lösrullar och godis delades ut. Så la vi ut en figge i taget. Fin vind var det i området men den snurrar lite som den vill just där eftersom området är beläget precis nedanför en hög sluttning.

Walle fick börja. jobbade fint med första figgen som var rätt svår. Vi hade figge i den här legan på räddningskursen för ett tag sen och där fick alla hundar som var med den gången jobba LÄÄÄÄNGEE innan det hittade rätt. Utan att skryta men känner en viss stolthet så hittade Walle rätt. Väldigt snabbt. Han är en sån duktig hund han. Med tanke på att vi knappt tränat nåt sök alls med honom på länge så gjorde han verkligen ett kanonjobb.

Sen var tanken att han skulle få jobba vidare in i området men han fick figge nr 2 i nosen direkt så då var det bara att låta honom gå! Hittade rätt, kom med lösrulle och gjorde ett snabbt och korrekt påvis! Hade det här nu varit på riktig så hade vi ju givetvis gått tillbaka i området för att söka av där han drog förbi så snabbt.

Figge nr 3 fick han korn på så snabbt men där var det lite svårare. Fick börja att söka i huset utan tak. Fick fin vittring efter väggen och hittade ett hål att ta sig igenom väggen till utsidan där figgen fanns. Jobbade sig fint fram och kom med rulle. Så påvis då och lyckan var väl total när det var husse som fanns där i bråten!

En sak är då säker, rackarnas vilken duktig sökhund han är och vilken arbetsmyra dessutom.


Yris fick sina figgar på samma ställen. Nu börjar jag känna igen min fina terrierflicka! Ojojoj vad hon jobbar. Jobbar fint i vinden. Ger inte upp utan jobbar klart. Ingen som helst rädsla i miljön. Som hon jobbade denna dag och igår med för den delen.
Sen så skadade hon tyvärr sig i en tass. Lite blodvite. Men jag hittade inte riktigt såret. Ett litet skitsår men man får hoppas att hon inte fått in nån glasbit eller så i tassen!

Kanske borde jag ändå göra delprov 1? För man kan ju inte göra annat än misslyckas eller hur? Ja vi får väl se efter onsdagens träning, den sista innan provet. Då ska jag bestämma mig definitivt hur vi ska göra terrierflickan och jag!

Inga kommentarer: