fredag 25 oktober 2013

Löp på G.....

Dags för lite uppdatering!

För det första, inget löp på G. Än. Men kompisens tik har börjat idag och mina tjejer brukar ligga ett par veckor efter. Är det så även denna gång så blir det PARNING om ca 1 månad då. SPÄNNANDE :)

Sen så har jag varit bortrest på HLR kongress i Malmö. Bra föreläsare och inspirerande som vanligt. Men...... kongressmässigt många mil från kongressen i Göteborg för 2 år sedan. Där har Malmö Arena lite att lära....Hoppas att ni alla därute kan ert HLR? Om inte gå en kurs NU. Ni kan dessutom ladda ner appen Rädda Hjärtat, den är gratis.

Nu har jag iaf landat här hemma och tyvärr är det idag 3e dagen med migrän. Så himla jobbigt! Idag hoppas jag att tabletterna kom i magen i tid så att anfallet kuperas lite i varje fall.

Till hunderiet då.
Igår var jag på sökkursen med Yris. Vi gör båda framsteg så det känns verkligen superskoj. Igår var hon visserligen överladdad efter några dagar hemma med husse och 0 aktiviteter så har man väl all rätt att vara det?

Så här kan det se ut i början av rutan


När den lilla Yran är överladdad då blir det en hel del spring i benen kan man säga.
Första figgen fixade hon superfint. Men där blev det ett  misstag från figge håll. Hon tog sin rulle så fint och försökte verkligen få med sig den till matt men se figgen ville behålla rullen, Yris kämpade på och det blev en kamp om den kan man säga. Suck.... Ja, inte är det lätt alla gånger. Varken att vara figge, förare eller hund.
Alla är vi barn i början ;)
Resten fixade hon väl rätt ok. Men det jag ser är ju att när hon är överladdad då är nosen inte riktigt med. Sista figgen med egen rulle. Lite hjälp med rullen behövde hon. Men det visste jag ju. Nu blir det till att träna markeringar separat ett tag. Nästa kurs är ju om 2 veckor och till dess borde vi väl få till det!

Kvällen tillbringades på medlemsmöte på klubben. Ett bra och givande möte!
Så ska jag få gå min efterlängtade allmänlydnadsinstruktörsutb. HURRA vad jag är GLAD!!!
Tack Hudiksvalls BK för förtroendet! Jag lovar att jag ska ha kurser när jag är klar!!!!

Walles testiklar börjar krympa men än ser jag ingen effekt av chipkastreringen. Men det kommer väl. Hopas bara att ingen av tikarna börjar löpa innan effekten kommit. Så hoppas jag förstås på en bra effekt av det hela. Isf kommer han troligtvis att kastreras riktig under vintern!
Det här görs inte för att han på nåt sätt är en "problemhund" utan för att han ska må bättre under tikarnas löp. Alltså för hans skull inte för min!
Jag är inte ett dugg orolig att inte hitta hanhundar till min avel pga av att han kastreras...... En del uppfödare är ju konsekvent mot kastrering. Det är INTE jag!

Ja nu väntar jag med spänning på Yris löp. Kungen har redan börja att fjäska så nog ser man att det är på G. Så spännande!

Inga kommentarer: