lördag 5 oktober 2013

FB, sök och lite annat

Börjar med söket då. i förrgår så tog jag med mig husse och vi for till skogen för lite sökträning med Walle och Loppan! OMG vilka sökhundar.
Det var väl ca 1 år sedan Loppan söktränade. skickade husse ut i skogen, ca 50 m med sig hade han rulle och hennes belöning. Röda pipbollar, 2 st för att kunna köra byteslek. Undra om hon kom ihåg att man skulle hämta rulle springa till matte och sen tillbaka till figgen? Behövde inte alls vara orolig. Hon gjorde precis som hon skulle. Vilken motor vilket driv vilken arbetslust. Rackarns vilken sökhund hon är. Mycket mera sökhund än spårhund! Hon fixade sökövningarna så bra.

Walle då? Han bara levererade som vanligt. Jobbar mest för jobbandets skull den hund. Visst har han ett människointresse också, naturligtvis. Men jag tror att han tycker att jobba är det som bara är bäst! Sen kan man vila lite osså på´t igen bara!
Svimma inte nu men jag ska dra igång lydnadsträningen med Walle sen så kanske vi kommer ut på nån tävling till sommaren 2014 vi med. Men kom ihåg att jag sa kanske ;) För jag är en sån som helst tycker om att träna hund. Är tyvärr ingen tävlingsmänniska!

Sen så har jag varit på sökkursen med Yris och där gick det så bra! Fyra figgar. Två på vindsidan och 2 på den andra sidan. Vi backade till hittaövningar och lite kortare avstånd på icke vindsida. Allt för att hon skulle lyckas i sina övningar.
Figgarna på vindsidan lades ut i förväg och de andra 2 var Yris och jag med och lade ut. Hon var verkligen klockren i sitt sökarbete den här torsdagen. Den sista figgen fick hon jobba lie extra med men hon jobbade som sjutton och hon jobbade klart. Det enda man kunde se den här dagen som var negativt det var att hon är lite trög i starten. Men de kommer säkert att fixa det sig med. Alltså på en egen problemlösningsträning och en kursgång med samma upplägg så ser man en helt annan sökhund. Hon kanske skulle fixa provet ändå............
Det finns kanske lösningar på en hel del av hennes bekymmer i söket? Jag och kursledaren är iaf överens om att nåt har hänt efter resans gång som gjort att hon fungerat sämre i söket den senaste tiden. Men vad? Ja det lär man väl aldrig få veta men man kan ju spekulera. Själv så tror jag att jag vet men det tänkte jag inte spekulera i här!

Samma dag på em så träffade jag en kompis för lite spårande. Hade Walle med mig. La ett 300 m spår med 4 pinnar. Lät det kallna en stund sen så gick vi spåret. Trodde att hunden inte alls gick rätt väg. Han surrade till det lite med pinnarna och hade ett högt spårtempo men nosen i vädret. Han som brukar ha nosen i marken och vara klockren på pinnarna! Trodde verkligen att han surrat till det ordentligt. Men jag hade ju min fina app på och kunde se hur han gått!


Ja här ser ni själva. Rätt så bra i spårkärnan. Då får vi jobba vidare på pinnarna och sen så tror jag att det blir en klöv i slutet som belöning.

En sak är då säker att världens BÄSTA hundar har jag iaf!

Så till FB då! För en tid sen blockerade jag en man på FB. En som brukar skriva en del dumma och nedlåtande kommentarer på ett forum som jag är med i. En man som är högutbildad, jobbar rätt offentligt och borde alltså tänka sig lite för? Han skriver en hel del nedlåtande om hur andra tränar hund och en hel del annan skit också som man helt enkelt inte orka läsa.
Därför blockerade jag honom och är så glad att den funktionen finns. Sen har jag tyvärr fått höra att han tror att andras kommentarer försvinner i trådar när jag skrivit nåt i den tråden. Han skriver att "nu har hon som blockerat mig förstört igen", han nämner mig vid namn både här och där. Han kan tydligen inte ta det här med att bli ratad. Undra om han förstår att NEJ betyder NEJ???
Hur ska vi då tro att unga pojkar som kanske inte ens gått klart skolan att förstå att man kan bli ratad, att man kan få ett nej och det betyder just NEJ!!
En man som är 50+ och har en hög akademisk utbildning och inte förstår att det finns buggar på FB som ställer till det, att man inte kan skriva ut människors namn i ett nedlåtande syfte som inte förstår att man ibland måste uppdatera programvaror och som inte förstå eller kan ta ett nej.
Ja undra vad han lider av??? Jag skiter totalt i om människor blockerar mig på FB eller ser till att anpassa sina inlägg så att jag inte kan läsa dem. Ja för tillfället så struntar jag helt i FB. Rätt skönt faktiskt!
Nog om det!

Nä upp och hoppa för snart blir det hundträning och senare idag lite pälsvård av alla fyra!
Ha en trevlig helg!

Så blickar vi framåt förstås. Såna här små Kungar sa det bli framöver i det här huset. Förhoppningsvis ;)

Gandalf 6 v

Inga kommentarer: