torsdag 19 september 2013

Viltspår

Efter en hel del strul med söket och Yris så är det nog mest bara att inse att nån sökhund är hon nog inte.......... Känns lite suck, stön, stånk och pust efter allt jäkla jobb man lagt ner!!! Nu kör vi väl kursen fram till provet och gör nog provet också. Men räknar kallt med att vi inte kommer att fixa det. Skulle hon fixa det så får vi se det som en bonus!
Hur som helst så ska jag gå sökkurs med henne och den börja till veckan minsann. Ska bli så kul! Jag gör ju det här mest för att få lite omväxling i träningen och för att få lite hjälp med att komma vidare! Sen om hunden saknar det genuina intresset för att leta människa så är det ju inget man kan göra nåt åt precis!

Hur som helst så är hon en sjujäkla spårhund och en trevlig snäll och helt underbar liten tjej. Eller liten och liten, nu är hon en vuxen tjej. Välmusklad med lagom hull och riktigt fin minsann! Helt enkelt en riktigt bra hund! Precis som mina andra!

Igår tog jag med mig 3 hundar och drog till skogs. Viltspår skulle det bli! Med mig hade jag Loppan, Yris och Gandalf! 3 korta direktspår.

Först ut var Loppan! Ja säga vad man vill om henne så är hon duktig i spåret, men hon behöver utveckla sin noggrannhet när hon spårar. Så för henne blir det hårda spår framöver. Ska bli intressant att prova det! Hon hittar hur lätt och rätt som helst men hon studsar fram lite för mycket! Fast jag kan tillägga att den här tjeje spårar helt olika beroende på om det är vilt- eller människospår. Spårar hon människa anstränger hon sig lite mera säkert av förklarliga skäl.
Sen så ska jag försöka börja sökträna lite med henne. Kanske finns det några i kursen jag ska gå som är intresserade av att träna lite sök!

Kungen blev nummer 2 han! Ivrig som vanligt, Bråttom är väl hans ena förnamn kanske. Slarver hans andra! Men på nåt sätt kommer han alltid rätt. För honom så behövs nog lite äldre spår! Men han är så nöjd när han fått gå ett viltspår. Det är nog liksom hans grej det!

Yris hon är den av mina hundar som jobba mest med nosen i marken av mina hundar (jo Walle spårar också på det viset). Hon ligger an med nosen i marken mest hela tiden. Det här är nog hennes grej liksom! Hon gillar verkligen att spåra den här hunden! Så nu satsar vi väl på ett viltspårchampionat under hösten! Bara att ta tag i det då!

Får väl lov att beställa anlagsprov till henne och Walle i första hand då!

Tänk att man kan må så bra av att få vara i skogen alldeles ensam med sina hundar! Det ger näring och energi till kropp och själ det! Synd bara att jag inte tog med mig nån kaffetermos!

Idag blir det räddningsträning och i helgen så blir det hockey på högsta nivå. Riksseriepremiär för MODO!
Då hoppas vi på vinst då!

Inga kommentarer: