onsdag 25 september 2013

Torsdagsträning

Ja var ska vi nu börja?
Förra veckan så tränade vi räddning i en stenkross. Svår miljö för hundarna! Alltså riktigt svår. Jag hade sedan förr träningen på nåt sätt gett upp. Dessutom så behöver jag ju lite hjälp med att klura ut varför Yris ibland gör som hon gör ibland i söket. Är det verkligen så att hon inte har det "rätta" intresset för människor? Inte vet jag? Vad kan man isf göra för att det ska bli bättre? Går det överhuvudtaget att påverka? Många frågor och inte helt lätt att svara på.
Lite hade jag väl klurat på sen senaste träningen. Belöning, är det verkligen rätt belöning vi har till henne? Hädanefter så kommer det alltid att bli godisbelöning då jag märkt att det blir en stor osäkerhet hos Yris då figgarna leker för intensivt och högljutt. Är det så att första figgen "leker för häftigt" så blir hon direkt osäker och sen lägger hon liksom ner på nåt sätt. Det enda som kan få igång henne efter det är om hon får figgevittring direkt i nosen. Många funderingar nu!
Ja nu ska jag ju börja sökkurs och hoppas få lite mera infallsvinklar på det här då! Men framför allt lite mer hjäp med problemlösning.

Hur gick då torsdagsträningen?
Jo faktiskt över förväntan. Kanske lite trög i starten men sen så. Fina markeringar och påvis. Fixade första och andra figgen utan hjälp. Den tredje behövde hon en hel del stöttning med! Men det behövde ju alla hundar denna dag. En sak är jag väldigt glad över och det är att när jag tog bort leken hos figgarna så fick jag en hund som jobbade så mycket bättre. Om det var en tillfällighet det återstår att se! Men nöjd är jag iaf efter den här träningen.Sen är min stora fundering om jag verkligen ska fortsätta med det här? Just nu så lutar det mest åt att jag inte kommer att göra delprov 1, men vi får se. Än har inte sista ordet sagts om det här.......

Det är nämligen så att min Älskade Kung inte alls mår så bra alla dagar....... Han har verkligen ont emellanåt. Det verkar som om det är ryggen som är värst. Det gör mig så ledsen och förtvivlad att det blivit så. "Bara" för att en veterinär inte kan lyssna på hundägare och utifrån det kanske kunnat ställa rätt diagnos! Det gör mig så förtvivlat ledsen.
Det jag känner är väl att jag borde ta en valpkull efter honom och Yris redan nu i höst! Så det tar jag mig en riktig funderare på! Hennes löp är väl snart på G som det verkar! Ja nu gäller det bara att bestämma sig då! Hon är ju inte ställd officiellt och det är egentligen nödvändigt att göra innan men jag vet ju att hon är rastypisk. Men på nåt sätt så känns det verkligen som att jag bör göra det här nu och det är väl det som jag känner där inne i hjärtat nånstans!

Kram!

Inga kommentarer: