måndag 30 september 2013

Svåra beslut och lätta beslut!

Ja nu vet jag egentligen inte var jag ska börja! Det här är funderingar jag haft väldigt länge! De har malt i mitt huvud fram och tillbaka. Jag har läst gamla blogginlägg för att se hur det var från början. Hur hon fungerde i söket, i räddningen, med människor, i miljö!
Rätt bra vad jag kan läsa mig till. Rätt bra! Men rätt bra räcker inte för att bli en bra räddningshund! Hon har inte den arbetsmotorn och kanske inte det rätta människointresset heller. Inte det som behövs för att göra det uppdraget. Tyvärr :(
Därför har jag tagit beslutet att inte göra delprov 1! That´s it! Lite sorgligt känns det allt men nu är det svåra beslutet taget! Jag ser ju att min älskade hund inte alls älskar sökträning som jag gör. Såklart fortsätter vi med räddningsträningen men jag kommer nog att variera hund. Walle och Loppan gillar nog söket mer än Yris gör. Men alla 3 kommer att få turas om att vara med och träna sök!
Yris kommer att få spåra mera för det är verkligen grejen hon älskar mest av allt!

Nu till det lätta beslutet! Yris ska paras!!! Tadaaaaa! Med?????
KUNGEN såklart!
Underbar kombination som jag verkligen tror på!
Jag tror att valparna kommer att bli riktigt bra arbetshundar och dessutom riktigt snygga!

Fehér Macko Xcellent Xavi och  Villa Rosas YrisFör mig så kommer den här kullen att betyda nåt alldeles speciellt. Min första egna och efter en Kung och en Prinsessa. Kan det bli bättre?
Ni får läsa mera om den planerade valpkullen på min hemsida. Info om kullen kommer snart!!!!!

Ja hur gick förresten söndagen räddningsträning?
Jo då jag är helt nöjd med Yris insats. Första figgen var en höjdfigge rätt så svår. Eller den var väl väldigt svår. Alla hundar fick jobba länge där. Hon markerade fint med rullen och påvisen finns det aldrig nåt att klaga på. Figge nr 2 satt djupt nere i marken. Legan ser ni på bilden nedan. Där jobbade hon superbra. Ings som helst problem att ta sig ut på kanten ta rullen komma in med den och se gå på påvis. Här var det nya för dagen att jag skulle belöna och inte figgen. Belöningen sklle liksom komma från legan. Här uppstod en del förvirring hos Yris. Hrmm belöning av matte??


Figge nr 3 satt i en låda helt dold för hund och förare.Här gjorde hon ett riktigt fit sökarbete. Kom med rulle finfint påvis. Här blev det ingen belöning från figgen, ingen från matte utan bara beröm och klappa om. Lite svårare blev det att jobba vidare utifrån de premisserna. Hundarna är ju vana att få belöning hos figge av figge. Nyttig träning. Sista och fjärde figgen lokaliserade hon snabbt men hade lite styrigt att ta sig dit! Men med lite hjälp av matte så gick ju det med! Där blev det jackpot med belöning som vanligt av figgen.
Nyttig och bra träning för hundar och förare.
Yris var så duktig i söket med rullarna och påvisen idag. Så stolt över min Prinsessa.

Hon kommer med all säkerhet att bli en så bra mamma så nu satsar vi på uppföderiet ett tag. 
Så ska vi på utställning också!
Intresserad av valp?
Kontakta mig å mail isf.
kennelmawerickstars@gmail.com

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja ibland är det kanske lika bra att bestämma sig och nu har du ju bestämt dig för något helt fantastiskt spännande som nog kommer att bli toppen :) och som du säger, söket finns ju kvar!
Vi ses som bestämt imorgon kl 16...jag är lite obekväm om du fattar så jag hoppas det funkar men då hör jag av mig!
Kram Kerstin