onsdag 21 augusti 2013

Wheatensök dag 1

Så kom den då fredagen med stort F. Den fredagen som vi längtat efter rätt länge nu. Tänk att få träna sök, det bästa som finns med bara WHEATEN. Kan det bli bättre. Med facit i hand. Knappast. Bättre än så här kan de fasen inte bli. Efter en del avhopp så fylldes gruppen ändå och vi landade på 7 förare och 8 hundar.
En stuga hade vi hyrt och den var alldeles perfekt. Lite planering var det ju innan men inte mycket alls. Bara skoj faktiskt!

Hela ligan samlad.
Jag och Yris, Marita och Wall-E, Anneli, Stella och Leija, Elin och Puma, Johanna och Izzie, Barbro och Neddus ,
Britt-Marie och Flisan.
När fredagen kom så samlades vi i centrala Hudiksvall för inhandling av lite mat till helgen och en välbehövlig middag för resenärerna. Så skoj att träffa Elin och Marita igen. De är ju här för andra året i rad. 
Sen avfärd mot stugan. Inkvartering för mattar och hundar. Dela på hanarna och se då var vi på plats. Jag och Yris delade rum med Wall-E, Izzie och Puma med tillhörande mattar. 3 tikar och en kastrerad hane i ett sovrum. Funkade perfekt. Inget gruff alls faktiskt. I rummet bredvid bodde Neddus, Stella och Leija med sina mattar. Flisan och matte tog vardagsrummet dom. Fantastiskt att 8 terriers som nästan aldrig träffats funkade tillsammans i en sån liten stuga en hel helg och dessutom utan nästan nåt gruff alls.
Så kom då lördagen och då var det planerat skogssök. Lite praktisk genomgång innan söket. Vallade ruta och satte igång. Några hade tränat en del sök tidigare och en del var helt novisa. Gröngölingar var Barbro, Johanna och Britt-Marie. Så himla skoj att få dela med sig lite av sin kunskaper i ämnet. Så skoj att se hur hundarna och deras mattar jobbade i söket. Så skoj att se hur olika snabbt de förstod vad de skulle göra.

På fm så blev det väl mest som lite prova på men sen på em så hade väl de flestas polletter ramlat ner. Lunch i skogen och samtidig passivitetsträning för hundarna. Gick riktigt bra må man säga. Det jag bl.a. lärt mig under den här helgen är att Yris ska lämnas en bit från sin matte för att kunna slappna av.

Lunchdags i sökskogen

Här kommer en liten bildkavalkad från dag 1. Först från förmiddagen sen från eftermiddagen

 Anneli, Stella och Leija
Elin och Puma
Marita och Wall-E
Johanna och Izzie
Barbro och Neddus
Britt-Marie och Flisan
Så jag och Yris då!

Ja det där var hela ligan det. Alla var så duktiga och efter lunchen såg man verkligen att polletten trillat ner för det flesta hundar och förare. Mycket att hålla reda på för mattarna. Det finns en uppsjö med bilder från dagen men det här får räcka. Det tar sån förbaskad tid att ladda upp dem till nätet.

Tänker iaf sammanfatta min och Yris insats. De andra får stå för sina sammanfattningar.
Hon har utvecklats massor i själva söket men behöver fortfarande en hel del vindhjälp. Hon har börjat slarva en hel del med lösrullen sen vi bytte belöning hos figgen. Förr var det lek och nu är det godis. Kanske för gott godis. Ja det blir väl till att backa lite då........ Sånt man får räkna med i sökträning eller förresten all hundträning. Fixar den egna rullen bättre än lösrullar ja iaf i skogssöket. I räddningen har jag ju inte infört fast rulle än.
Ja dag 1 var då till sin ände. Vi hade så skoj så vi fortsatte en dag till men då med en liten intro till räddningssöket. Koppelsök och fritt sök i gammalt industriområde! Det kommer det med så småningom. Kanske redan ikväll.

Lördagsmiddag

PS alla bilderna är "klickbara" och det är inte förbjudet att kommentera ;)

1 kommentar:

Unknown sa...

Gud vad kul ni verkar ha haft det! :)Och super fina bilder!