onsdag 14 augusti 2013

Vi hade iaf tur med vädret - NOT!

Här kommer en liten uppdatering sen förra träningen som var en kursomgång. Samling på ett ställe här i Hudik. Ett ställe som det var väldigt länge sen vi var på och tränade. 
Dagen började som vanligt med miljövandring, sen genomgång av dagens träning och under tiden så är ju hundarna uppbundna. Så en hel del passivitet blir det varje gång.

Nästan hela ligan

Koppelsök på fm och efter lunch fritt sök med 4 figgar i området! Startnr 8 blev det för oss den här dagen. Yris har blivit riktigt duktig på koppelsöket. Den här dagen fick hon gå före mig i söket och det gick ju superfint det. Hon tog lösrullen hos figgen riktigt bra och hon gjorde fina påvis. 
Precis när vi var klara så började det verkligen att regna och dessutom kom ett rejält jäkla åskväder!
Tur att det finns tält som man kan luncha i!


Det som blev lite trist denna dag var att vi fick byta område efter lunch då regnet fullkomligt vräkte ner och att min lilla Yrapyra reagerade negativt på åskan :( Lite märkligt eftersom hon aldrig visat nåt sånt förr. Fast hon är ju i en ålder då det är vanligast att de blir skott och ljudkänsliga. Alltså mellan 2-3 år. Hoppas att det var nåt tillfälligt bara.............

Ja som sagt så bytte vi ställe till en ridskola där vi tränat förr. Där blev det koppelsök och 2 fria sök.
Koppelsöket fixade hon riktigt bra men det märktes att hon var rätt så påverkad av åskan. Men hon jobbade ju ändå. Sen så blev det fritt sök på höskullen. Men där blev det verkligen jobbigt för henne. Hon tyckte tom att jag var riktigt läskig i min långa svarta regnrock och min fina sydväst. Men hon jobbade och hittade till slut figgen. Tog rullen kom in med den och gjorde ett jäkla fint påvis!
Sista figgen i en källare under stallet, stampat jordgolv, massa bråte och förbaskat dålig lukt. Där gjorde hon också ett bra jobb med tanke på omständigheterna. Tack vare att hon redan var så påverkad av åskan så blev hon också påverkad av miljön. Men hon fixade det!
Är så stolt över henne denna söndag. Trots att åskan påverkade henne så negativt så jobbade hon ändå så bra i söket och hon försökte verkligen allt vad hon förmådde trots sin rädsla. Inte alla som skulle fixa det..Både hon och jag var dessutom som 2 dränkta katter......... Jag är dessutom som den värsta amatören. Inget regntäcke och ingen handduk till hunden.

När vi sen kom hem så fortsatte åskvädret oavbrutet, tror det åskade i ca 7 timmar. Det som var väldigt skönt var att hemma struntade hon i åskan helt och hållet. Så jag tror att det vara att vistas utomhus i åskvädret som var läskigt. En naturlig instinkt hos djur är väl att skydda sig mot oväder av det här slaget. Det hade hon ju inte riktigt chansen till helt och hållet. Jo stundvis i bilen och då gick det ju bättre.

En sak kan man ju säga om denna söndag, vi hade iaf inte tur med vädret............

Dagen efter sköts det hejvilt på skjutbanan här i närheten. Så skönt att hon inte visade minsta lilla tillstymmelse till rädsla då if. Så jäkla skönt!

Nu ser vi fram emot helgen för då blir det wheatensök!

Inga kommentarer: