tisdag 9 juli 2013

Utställning

Då var det då dags! Utställning stod på helgens agenda. Loppan skulle ställas först på Norrlandas Guld, inoff rasspecial samt dagen efter på nationell på samma ställe dvs Alfta! Nära och bra samt ett trevligt ställe att ställa hund på!

Loppan är en hund med stor integritet hon gillar inte att bli klämd och känd på av okända människor därför har jag inte heller ställt henne tidigare. Men nu var det alltså dags!

Dag 1, 9 tikar i öppenklass. Hård konkurrens! Men det gick ju faktiskt superbra. Hon stod stilla och accepterade rätt bra att bli klämd och känd på. Placerade sig 2a med HP i sin klass. Tyvärr ingen placering i BT. Men en mycket nöjd matte var det och vi ser detta som ett träningstillfälle inte så mycket annat. Här kommer iaf hennes kritik.

“Vackert feminint huvud. Korrekt bett. Vackert mörka ögon. Välplacerade öron. God hals och skuldra. Gott bröstdjup dock något kort bröstkorg. Stark rygg. Goda vinklar fram och bak. Rör sig väl runt om och med bra driv.”
Domare var Cissi Holmgren

Den kritiken får man väl vara nöjd med :)

Dag 2 då. Lika många tikar i den öppna klassen. Loppan skötte sig bra även denna dag. Men som sagt hon gillar verkligen inte att bli hanterad av främmande. Idag så märktes det väldigt väl. Hon blir väldigt stel och obekväm i den situationen. Så det är väl bara att nöta vidare med träningen!
Lika många tikar i klassen idag, fast inte alls samma hundar. Hur gick det då?
Jo, 1a i klassen med excellent och CK. WOW vi vann den öppna klassen, tjoho. Ingen placering i BT men fick dock R-Cert. Inte illa pinkat av 2 rookies!
Efteråt kommer domaren fram och pratar med mig och säger att om Loppan inte visat så väl att hon inte gillat hanteringen så hade hon placerat henne 1a med Certet BT! Ja lite snopet kändes det allt men jag är ju så väl medveten om att vi behöver träna på detta! Kritiken då!

“A little larger but well proportioned bitch with correct head. Developed body. Notify behind and tail set. Nice shiny coat. Moves with good drive”
Domare Tiina Taulos,Finland

Nu har vi fått en verkligen fin utställningsmerit och det gav ju ändå lite mersmak så vem vet vi kanske fortsätter att showa på. Lite inoff utställningar att träna på sen så kanske vi är redo för nån mera off. Vi får se!
Finaste Loppan!
Nu smider vi vidare på valpplanerna! Men hon kommer som sagt var att paras vid nästa löp som beräknas bli i okt/nov nånstans! Ska bli så spännande!

loppanshow

Igår var det då dags för räddningskurs igen! En kvällskurs och inte så många timmar men däremot rätt många hundar vilket är jätteskoj! Men det hinns inte med så mycket på så kort tid!
Vi körde koppelsök där jag tyckte att Yris jobbade så bra! Måste säga att hon jobbar bra mycket bättre sen vi bytte belöning. En del att tänka på för matte iaf!
Markeringsövningar och nytt för kvällen var markering i koppel. Det fattade hon väl inte direkt precis. Men det tog sig det med. Men där måste vi träna vidare.
Nöjd med kvällens träning var jag iaf! Nu är det bara att nöta vidare!

Inga kommentarer: