lördag 20 juli 2013

Spårat

Ja då har vi varit i spårskogen då. La spår till Yris och Walle på torsdagen. Planen var att Yris skulle få gå sitt spår efter vi lagt båda spåren och Walle skulle få sitt dagen efter. Personspår till Yris och viltspår med klöv och blod till Walle.
Yris spår ca 300m och Walles 700m.

I Yris spår fanns en leksak som spårslut. Hon tog upp spårstarten finfint! Sen spårade hon riktigt bra! Det här blir en bra aktivitet under tiden vi vilar från söket.

Walle gick sitt spår på fredagen och liggetiden blev väl si så där på en höft ca 20 timmar. Skulle han fixa det? Jo då halva spåret gick superduper bra. Sen så passerade det över en skogsväg och efter det så blev det lite strul för den gode mannen. Trots att jag varit väldigt noga med att bloda ordentligt över vägen och på andra sidan också.
Efter lite vimsande så var han på spåret igen. Sen så gick det riktigt fint resten av spåret. Fast nog märks det att han är söktränad och en VÄLDIGT DUKTIG sökhund för han vindade in klöven på ca 250 meters håll och då behöver man ju inte vara så spårnog den sista biten ;)
Säga vad man vill med den hunden levererar ALLTID!
Som matte så blir man så stolt i dessa stunder.

Lördag då. Spårdags igen. Husse den underbaraste mannen han följer med mig i spårskogen han. Yris och Gandalf var med denna dag. Viltspår till Kungen och personspår till Yris och för första gången med ett par pinnar i.
Husse la Gs spår ca 400m, bara klöv inget blod. Spåret fick han gå nästan direkt. Jag gick med honom och det är ju alltid spännande att gå ett spår som nån annan lagt. Hur gick det då? Superduperbästismannen, Kungen han fixade det förstås. Klockrent förstås.

Yris då. Premiär får spårpinnar. Spårupptaget tog hon galant. Plockade pinnarna gjorde hon också. Spårade i grustag riktigt bra. Sen så sköt vi också under spårarbetet. visst hon stannade upp lite men tog spåret omedelbart igen. Sen så blev hon så glad när hon hittade sin leksak i spårslutet. Nästa gång så tror jag att jag ska lägga en burk med köttbullar i slutet för att höja hennes motivation ytterligare.

Dom är duktig mina hundar.

På kvällen denna dag så upptäckte vi tyvärr att Kungen haltade nåt så förfärligt på vä fram. Den senaste tiden så har han haft ont lite här och lite där. Kanske borde vi testa för lite fästingsjukdomar? Vi får väl se hur han mår i kroppen i morgon. Tur att man har lite smärtis hemma iaf.

Inga kommentarer: