tisdag 2 juli 2013

Sökträning x 2

I söndags så var det då dag för träning med räddningsgänget igen. Ett ställe där vi tränat tidigare. Hade med mig Yris. Vi började som sig bör med en miljövandring. Alltid nyttigt.

Två figgar ville jag ha till Yris. En bakom en hög av däck då hon fortfarande har lite svårt då det gungar under tassarna! Hon måste nämligen ta sig över en hög av gamla däck för att komma fram till figgen!
Fick figgen i nosen snabbt. Fram till däckhögen för att kolla av. 
–“Menar du att jag ska gå här!”, tycktes hon tänka. Nä jag går in i garaget här bredvid och kollar först! Näpp ingen här. Fast det visste hon ju redan. Tillbaka till läskiga däcken då! Måste jag?
Så jag kopplade henne för att ge henne lite stöd. Se då gick det bättre, fast jag inte ens höll i kopplet.  Men det fanns där. Tänk vad lite det behövs ibland.
Sen så ville hon tyvärr inte alls leka med figgen!!! Ja vad det beror på har jag min egna teori om. Men det får kanske bli godisbelöning hos en del figgar och lek hos andra!

Nästa figge satt i bakluckan på en bil långt in på området. Svårt att ta sig fram vilket gör att vittringen kommer och går eftersom man behöver förflytta sig lite i området för att ta sig fram! Det här fixade hon fint. Tog sig fram till figgen men även här så ville hon inte leka! Suck! Visserligen en ny figge men det brukar spela mindre roll!

Måste verkligen ta mig en funderare vad det gäller belöningsbiten. I dagsläget är den tyvärr inte optimal! Dessutom VÄLDIGT avhängt på figurantarbetet!

Igår så drog vi till ett annat område. Välkänt! Då tog jag med mig Walle som verkligen behöver och vill träna. I det här området fullkomligt älskar han att vara!

Säger bara ojojoj vilken sökhund han är min Prins!
Två figgar. En med lösrulle inne i mörker. Fint och snabbt sök, levererade rullen utan problem och ett lika fint påvis på det! Finaste killen.

Figge nr 2 i ruin, på höjden vilket jag inte visste. Vi som nästan aldrig tränat höjdfigge. Vilket jobb han gjorde. In i ruinen genom “fönstret”, upp på en pall (inte en sån man sitter på) som stod lutad mot nästa fönster, ställer sig på “fönsterkarmen”, nosar på figgen tar sin fasta rulle och kommer till mig med fart! Lämnar så fint och sen så ut på påvis med matte fullkomligt hängande i kopplet ;) Gör på samma sätt med sitt klättrande då han ska visa mig var figgen finns.

Vilken hund, vilken arbetsmyra, vilket jäkla driv! Han jobbar verkligen som en dröm!

Ja det är verkligen stor skillnad på dessa 2 hundar i jobb! Måste verkligen få till ett större driv hos Yris i själva söket. Tror det är dags att försöka  hitta en optimalare belöning. Tror det läre bli godis trots allt!

Kan ju säga att jag har lite att fundera på framöver……. Suck!

Inga kommentarer: