onsdag 17 juli 2013

Miljöbana

Vad har vi gjort sen senast?
Jo vi har söktränat i skogen. Vilket väl egentligen är det som jag verkligen gillar. Hade med mig Walle och Yris.
Walle var först ut. Den kan man verkligen kalla för sökhund. Nosen på från start. Bara så himladuktig.
Yris funkade också bra denna kväll men hon blir så fort trött? När hon blir det så tappar hon intresset lite kan man säga. Eller jag vet egentligen inte alls vad hon gör då? Fokus från själva uppgiften försvinner ju i varje fall! Hrmm. Visst hon hittar ju figgarna och det funkar ju på så sätt. Men om det är intresset eller orken som tar slut först det vette sjutton det.

Avslutade kvällen med markeringsövningar och det fixar hon fin fint"!
En trevlig kväll i skogen med räddningsgänget blev det i varje fall!

Sen så har ju delar av räddningsgruppen byggt klart miljöbanan och vi har fått klart med vårt alldeles egna område där vi kan ha vår bana. Superbra!

Tog med mig Walle och Yris och var dit och testade en kväll. Jo då det här behöver vi TRÄNA på.
Om jag ska försöka få igång Walle på IPO-R så borde jag verkligen ta tag i detta!
Detsamma gäller även för Yris, där har vi en hel del att ligga i med!
Vissa delar av den här banan behöver man ju hjälp att träna in.
Så kvällen efter tog jag med mig gubbe och dotter och åkte dit. Då hade jag också bytt ut Walle mot Loppan för att hon skulle få testa lite hon med.

Miljöbanan behöver vi verkligen träna vidare på. Dessutom vimlar det av vilt i området (rådjur och räv) och tyvärr så har framför allt Yris ett alldeles för sort viltintresse, suck!!! Så henne nos befann sig mest i marken, suck igen.
Med lite hjälp av mina nära och kära så fick vi iaf till tunneln med släp. Så ska det då bara sättas kommando på den delen då.

Kommer en filmsnutt här så småningom!


Loppan hon fixade den rörliga tunnbron riktigt bra hon!

Sen så körde vi några små sökövningar.
Yris hade varken hjärna eller nos på men fixade det ändå på nåt mirakulöst sätt. Om sanningen ska fram så börjar jag verkligen misströsta. Vad har hänt med min duktiga sökhund.
Är det jag som gör henne förvirrad eller måste vi backa 3000 steg i träningen? Ja det vette sjutton det. Nu ska hon få vila en vecka från allt utom motion så får vi se vad som händer………..

Loppan då? Det är väl typ år sen vi tränade nåt räddningssök. Skickade ut husse med lösrulle och allt. Tar hon den inte så få han väl belöna direkt då. Egentligen borde jag inte fundera det minsta. Hon bara levererar den hunden. Snabbt ut till husse, in med rulle, ut på påvis. Sen så körde vi en figge till! Samma duktiga hund.
Måste väl säga att det var lite synd att hon var ett halvår “för gammal” när inträdesprovet gjordes. För det här är en sökhund som har den rätta inställningen till jobb det!

2012-08-03-143 Här är Elin och Loppan (ja husse syns lite han med)vid ett annat tillfälle.

Sa jag förresten att jag hittat en kille till henne. E Får jag till det här så kommer det att bli superduper valpar som lämpar sig så bra för arbete!
Den enda risken med den kombinationen är ju att nån valp blir kvar här hemma då……..

Inga kommentarer: