måndag 17 juni 2013

Viltspår x 2

Under veckan så har det minsann inte blivit mycket till hundträning. Jovisst jag var ju en sväng med Yris ner på stan för lite miljöträning, nyttigt. Vi gick på järnvägsbron några meter ovanför vattnet, glest mellan sliperserna är det. In särskilt läskigt tycker hon inte jag heller för den delen! Kollade in när bommarna gick ner och upp och när X-tåget drog förbi! Såklart kom det förstås störst regnskuren precis = genomblöt! Ja inte har hon nåt problem i stadsmiljö precis, trots att vi i princip aldrig är i stan!
Tyvärr ingen sökträning denna vecka! Vi hoppas på nästa i stället!

Igår så tog jag med mig husse, Walle och Loppan till spårskogen. Har nästan ja bara nästan bestämt mig för att delta i Wheaten KM i viltspår som går av stapeln i höst! Men först så måste vi ju gå anlagsprov! Då måste man ju träna lite också ;) Loppan måste ju dessutom tränas med skott i spåret.

Såklart att det regnade denna söndagsmorgon! Fast vi är ju inte gjorda av socker. Så vi packade frukost, hundar, “pickadoll”, blod och klöv och drog iväg. :)

Började med att göra en ruta för spårupptag, ja inte exakta mått på den kanske. La så spåren ca 400m för båda hundarna. Sen FRUKOST i bilen då det regnade nåt så överjävligt just då. Skönt med lite mat i magen medans spåren “kallnade”.

 

Så dags då! Dags att tänka spårupptag! Vind? Obefintlig, hrmm! Mina hundar är ju faktiskt söktränade och då har de ju nosen på rätt tidigt eller direkt de kommer ur bilen! Så de vindade ju in spårstarten rätt snabbt båda 2. Så där tror iaf jag att det inte kommer att bli nåt problem!

Walle först ut. Ja han går ju som på räls. För det mesta mitt i spårkärnan, ringade inte vinklarna utan tog dem direkt, spårar kanske med lite hög nos ibland. Men det gör ju wheaten i allmänhet så det är ju ok! När vi närmade oss spårslutet så kom vi på att vi glömt “skjutvapnet” i bilen! Attans! Ja inget att göra nåt åt i det läget! Han har ju dessutom inga som helst problem med skotten! Spårslutet var lagt i en liten grusgrop i området och där drog nog vittringen runt en hel del och det märktes också. Han snurrade verkligen runt ett tag innan han hittade klöven! Men såklart att han fixade det! Duktig kille!

Dags för Loppan då! Fixade sitt spårupptag så himla säkert! Sen så spårade hon verkligen superbra! Ringade sina spårvinklar! Gick i kärnan mest hela tiden! När vi närmade oss spårslutet så var det då dag för skott! Ni som följt oss här tidigare vet ju att hon fram till i fjol varit helt skottfast och genom en tokigt skotträning blivit skotträdd!
Spännande var det ju nu! Skulle hon klara av att ta sig den sista biten fram till klöven efter skottet? Vi placerade skytten på ett LÅNGT avstånd! Allt för att hon skulle lyckas. Stannade satte henne lugnt och stilla,eller så stilla som det gick. Hon var ju inte så långt från klöven så hon var u rätt ivrig kan man säga! PANG! Hon sände en kort blick mot skytten, sänkte svansen en aning, ingen mer reaktion vad jag kunde se! Sen fortsatte hon spårandet fram till klöven! Massor med beröm, tjo och tjim förstås!
Så stolt bar hon den sen till bilen!

Så skönt och precis som jag misstänkte så skulle skott under arbete fixa sig fint. Men än är det inte värt att ropa hej! Det ska tränas mera och i sakta mak för vi vill inte ha några bakslag här!

Ja då gäller det bara att se till att träna vidare på spår som ser ut ungefär så här då!

 image

Båda 2 fixar de nog anlagsproven rätt så snart. Bäst att boka in dem då!

Den här tycker jag passar in idag!

 

Inga kommentarer: